Is je woz waarde tevens een richtlijn voor de verkoopwaarde?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Economie. Vragen over bankieren, belastingen, beleggen, cryptocurrency, lenen, sparen, uitkeringen en toeslagen en verzekeringen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Ik heb een jaarcontract bij basic fit waarbij ik per 4 weken 19,99 betaalde. Nu hebben ze per 1 maart het tarief verhoogd met 1 euro zonder te waarschuwen en eenzijdig. Nu zeggen ze dat in de voorwaarden staat dat ze altijd per 1 januari indien nodig het tarief met niet meer dan 5 procent mogen verhogen. Ik vind het vreemd dat een contract eenzijdig veranderd kan worden. Nu lees ik op internet dat als het zo is dat je dan ook op moet kunnen zeggen en dat is volgens basic fitt niet toegestaan. Nu kun je zeggen 1 euro waar praat je over. Het gaat mij om het principe. Als dit de normale situatie gaat worden in Nederland dan wil ik per nu de grens aangeven. Stel je voor dat banken de rente van de hypotheek 20 jaar vast tussentijds gaan verhogen vanwege indexatie zoals basic fit aangeeft. Wat is mijn recht?
Is er een soort modaal of gemiddeld percentage dat van de Woz waarde kan worden om tot een gemiddeld gebruikte huurprijs te komen?
In de sociale huursector.
Mijn vriendin en ik zijn nu bijna 3 jaar samen. Ze heeft toen we een half jaar een relatie hadden bekend schulden te hebben en hiervoor hulp te krijgen door een bewindvoerder. Echter vlak daarvoor heb ik toegezegd dat ze wel bij mij mocht intrekken. Niet wetende dat ze schulden had.
Nu heeft ze sinds enkele maanden schuldhulpverlening. Haar contactpersoon is nog wel steeds haar bewindvoerder. De shv duurt max 36 maanden.
Nu heeft ze een gesprek gehad met haar bewindvoerder dat we moeten overwegen een samenlevingscontract aan te gaan. Maar is dit wel handig?
Ik heb een kindje en co-ouderschap. We zijn nu geen fiscaal partner. Maar dan natuurlijk wel.
Het lijkt me dus niet verstandig om in het traject een samenlevingscontract aan te gaan met iemand die schulden heeft.
Wat ik zoal lees op het internet ben ik nu niet verantwoordelijk voor haar schulden. En dan wel. Dit klopt toch ook?
Waarom wordt er dan vanuit de bewindvoerder op aan gedrongen om een samenlevingscontract aan te gaan?
Alvast bedankt!