Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Een kompaskwal begint zijn leven als mannetje, wordt dan tweeslachtig (mannetje en vrouwtje tegelijk) en eindigt als vrouwtje. De kompaskwal kan dus in een bepaalde periode zichzelf bevruchten.
De eieren van de kompaskwal worden in de maagholte geborgen tot de eerste larvale stadia zijn doorlopen. Dit in tegenstelling tot andere kwallen die de eieren in het water afzetten. Helaas is er geen gemiddeld aantal geregistreerd, maar het kunnen er honderden zijn.

De Planula-larven zijn microscopisch klein. Na één of enkele dagen hechten ze zich vast aan een geschikte stabiele ondergrond zoals een ponton in de haven, een steen op de zeebodem of een schelp. De larven veranderen daarna in enkele millimeters grote steelvormig poliepjes die zich voeden met behulp van tentakeltjes. (Ze lijken op kleine zee-anemoontjes). In enkele weken tijd kunnen de poliepen vervolgens uitgroeien tot volwassen kwallen. Per poliep worden twaalf of meer op sneeuwvlokken lijkende babykwalletjes geproduceerd.
(Lees meer...)
2 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding