Waarom wordt mijn aquarium troebel van komkommer?
Ik heb een 60 liter aquarium.
Draait nu ruim 4 maanden.
Bijna dagelijks krijgen ze een schijfje komkommer, naast vlokvoer.
Dit gaat heel goed, black mollies, guppies en appelslakken zijn er gek op.
Nu las ik gister dat appelslakken geen planten eten, omdat ze te hard zouden zijn. Dat ze dus gek zijn op gekookte komkommer.
Ik vond dit wel vreemd, ik had de indruk dat ze wel van de rauwe komkommer aten.
Maar om ze extra te verwennen heb ik dus een komkommer schijfje 2 minuten gekookt.
Resultaat: vissen hadden geen interesse! En binnen een half uur werd het water wat wazig. Na een half uur ging 1 slak eropaf, maar ging na een paar minuutjes weer verder. Ik twijfelde om de komkommer er uit te halen, maar heb het helaas pas na een paar uur gedaan.
Het was ondertussen nog veel waziger geworden.
Voor de volgende keer weet ik nu dat ze veel liever rauw hebben.
Maar voor nu vraag ik me af hoe het water weer helder te krijgen.
Gister 2 liter ververst, maar heeft niets geholpen.
Vandaag is het iets minder wazig.
(Net 3 dagen geleden 30% water ververst, dus voor het troebel werd.
Filter was toen ook schoongemaakt.)
Vissen en slakken lijken er geen last van te hebben.
Als ik de helft van het water ververs, lijkt me dat nog maar de helft van het wazige te verhelpen, en grote belasting voor de vissen.
Zou het vanzelf over gaan?
Waarom wordt er op internet juist aanbevolen komkommer te koken?
Hier werkt het juist averechts.
Alvast bedankt voor de tips.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.