Waarom zeggen mensen, dat het niet uitmaakt als een pop, van de agaporniden niet meteen bij het eerste eitje gaat broeden ?
Mijn ervaring zegt namelijk nu, dat het dus wel uit maakt.
Als een pop niet meteen gaat broeden, word al snel de luchtkamer te groot, en kan er geen kuiken meer in ontwikkelen, en zijn de eitjes verloren.
De eitjes van de koppels die wel meteen beginnen te broeden doen de eitjes het kei goed van, en groeien de kuikens als kool in de eitjes.
Ik weet namelijk dat de eitjes van zo'n koppel waarvan de pop niet meteen gaat broeden, wel bevrucht zijn, want ik had de eitjes bij mijn lesbische koppel gelegt, en 1 van de popjes ging er op broeden, en toen ging ik de eitjes schouwen, en toen was er 1 bevrucht.
Als ik die eitjes nu bij dat andere koppel had gelaten waren ze allemaal verloren geweest.
Toegevoegd na 11 uur:
Ik heb even een toevoeging gezet in reactie.
En ik heb nog nooit meegemaakt, dat de jongste het onderspit delft bij agaporniden, dat zijn hele goede ouders, die hun kroost gelijk behandelen. Agaporniden leggen om de dag een ei.
Dus ik noem nu maar wat, het 1ste eitje is gelegt op 1-4.
Het 2de op 3-4.
En de pop gaat niet meteen bij het eerste eitje broeden, dan ligt dat eerste eitje al 2 dagen. Pop legt 3de eitje op 5-4, en broed nu nog niet.
Dan ligt dat eerste eitje al 4 dagen zonder broeden, en dan is het al te laat, dan is de luchtkamer te groot geworden. En zo verstrekt zich dat ook met de andere eitjes. Uitijndelijk, want ze kunnen er wel 7 leggen, zijn alleen meschien de laatste 2 nog te redden als ze dan gaat broeden, en de rest komt niet meer uit. En ze kunnen dus zeker wel broeds gewoon eitjes blijven leggen.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.