Is het geven van o.a. yakult aan babyvogels een goede keus, met oog op de later volwassen vogels?
Kwekers raden dit regelmatig aan, maar
krijg ik dan geen zwakke volwassen vogels?
En er zit niet alleen suiker in, maar ook melk.
En vogels zijn van nature lactose intolerant.
Ja, ik had deze vraag al eerder gesteld, maar is verwijderd, was te suggestief. Maar wat eigenlijk mijn echte vraag is, is deze. Vogelartsen, en kwekers, raden altijd aan om baby vogels yakult (waar 40% melk in zit) aan baby vogels te geven voor een goede spijsvertering. Mij lijkt dat geen goed idee.
Kittens, puppies en baby’s, en andere zoogdieren die van nature zogen, kunnen al lactose intolerant zijn, wat helemaal tegen de natuur indruist.
Vogels zijn van nature juist lactose intolerant.
Als het tegen de natuur kan indruisen, kan het al helemaal heel makkelijk erger worden, bij dieren, (vogels) die van nature al lactose intolerant zijn.
Dat is er door de jaren heen ook in gefokt bij honden en katten.
Het is ook algemeen bekend, dat er met honden en katten, veel te veel doorgefokt word, met allerlij nare gevolgen en (chronische) ziektes tot gevolg. Ik heb het er over, dat door steeds melkproducten aan onze vogels te voeren, ze steeds intoleranter gaan worden, door de jaren heen, tot op een gegeven moment, een melkproduct geven, een dodelijke afloop heeft.
Hoe is het anders bij mensen, en andere zoogdieren ontstaan, waar zoiets juist helemaal tegen de natuur in druist.
Dit lijkt mij althans een erg logisch verhaal, of niet ?
En er zijn fort zo veel spullen voor vogels te koop, bv probi-zyme.
waarom het risico nemen ?
We leven toch niet meer in de prehistorie wat vogels betreft.
Ik ben benieuwd wat jullie hier van denken. Dan is het ook nog misschien mogelijk, dat de vogel niet zijn eigen imuumsysteem opbouwt, omdat dat niet echt nodig is met yakult.
En dan inderdaad ook nog zo veel suiker, lijkt me ook niet gezond. Doet me trouwens denken aan vraag 2, die ik denk ik ga stellen.
er zijn prima poedertjes te koop, waar je een heerlijk opfokpapje van kan maken, en waarop je de vogels uitstekend groot kan brengen.
Daarbij, zit in die pappoeder al lactobacillen.
En heb je een soort pap waar ze niet in zitten, dan kun je altijd probi-zyme toevoegen, wat speciaal is gemaakt voor vogels en ook die lactobacillen en enzymen in zitten. Of zijn vogels de volgende door de mens verpeste soort ?
Maar ik vind, dat als je financieel niet voor een dier kan zorgen, dan moet je ze niet aanschaffen, en niet gaan experimenteren met consumptie producten voor mensen. Zo heeft een vriend van mij een kat, en die is niet ingeent, omdat hij daar geen geld voor heeft zegt hij.
Dan zegt hij, dat laat ik wel een keer doen als ik geld heb, ja maar zo werkt dat niet, dat heeft geen zin, dat moet je elk jaar herhalen.
Nu heeft hij er een moeder poes met 2 kittens erbij in huis, als die kittens ziek worden, word zijn kat dus ook aangestoken, (niesziekte, katteziekte)
Die moeder poes is van zijn vriendin, en is bij hem in huis bevallen, lijkt me ook niet fijn voor die moeder poes, om op een vreemde plek te bevallen, lijkt me erg risicovol ook. En er zijn inderdaad ook veel broodfokkers, die ongeteste papegaaien verkopen, en het puur doen voor het geld, en jou met een dodelijk zieke vogel opschepen, die meestal ook nog sterft.
Maar in mijn ogen maakt dat niks uit.
Een vogel is een klein dier, en heeft maar een beetje nodig om het fout te laten gaan. En volgens mij zitten ze een beetje in onderkenning, wat het kapot gefokte betreft van honden en katten. Dit is een reactie van iemand op het papegaaien forum. Ingefokt? Maw, het is een 'eigenschap' geworden van bepaalde rassen?
Zoja, welke?
Of verwar je een genetische eigenschap met een aandoening die af en toe voorkomt? Ik geef bij de vogels het voorbeeld dat zoogdier baby's al lactose intolerant kunnen zijn, wat helemaal tegen de natuur indruist.
Maar er zijn bij de hond en kat, nog veel meer ingefokte problemen, en dat is algemeen bekend. http://kapotgefokt.wordpress.com/ En dit is een dierenarts, die dit schrijft !!!
Bij mensen wordt een groot deel van de problemen met melk veroorzaakt door het bewerken (o.a. pasteuriseren) van de melk.
Rauwe melk wordt beter verdragen, ook als er al een intolerantie of allergie is kan je hiermee langzaam opbouwen. Vogels zijn intolerant, die zullen niet nog intoleranter worden, ze maken gewoon helemaal geen lactase aan om de lactose te verteren. Ik kan me wel voorstellen dat er weer andere problemen ontstaan.
Een vogel die al lactose intolerant is van nature, kan nog een zwaardere allergie opbouwen ervoor, door ze melkproducten te voeren.
Het is ook algemeen bekend dat allergieën opgebouwd kunnen worden.
Ik ben al 33, en heb nooit hooikoorts gehad, en sinds vorig jaar ineens wel.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.