Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

vanaf wanneer heeft een poedeltje haar regels? hoeveel dagen? en hoe moet je dan het teefje verzorgen?Bestaat er zoiets als maandverband voor hondjes?

maandstonden bij een poedelteefje, hoe ermee omgaan en verzorgen?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Gemiddeld is een teefje drie weken loops.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

De eerste keer dat een hond loops is ligt tussen de 6 en 18 maanden en zij zal 1 á 2 keer per jaar loops worden. Hoe groter de hond hoe langer het duurt voor de hond voor het eerst loops wordt. Als er meerdere teven in huis zijn of de pup wordt gestimuleerd om loops te worden dan kan het zijn dat de pup rond de 14e maand loops wordt. Ook de erfelijkheid heeft te maken met wanneer de hond voor het eerst loops wordt.

Er zijn speciale broekjes voor in de handel, waar je een papieren zakdoekje in moet doen, werkt echt heel goed!!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ivana
12 jaar geleden
Als een hond loops wordt spreek je natuurlijk niet meer van pup. Bedoel je met 14e maand 4e Maand?
Plus voor je antwoord.

Andere antwoorden (1)

Kleine aanvulling op mijn voorgangster: loopsheid duurt ongeveer 7 tot 14 dagen. De meeste teefjes verzorgen likken zichzelf schoon, dan heb je geen loopsheidsbroekje nodig (zo heten die broekjes). Je hoeft er dus niets aan te doen.

Als je op een puppy of gedragscursus zit met de poedel is het wel handig een broekje aan te doen, dat is meestal verplicht.

Veel hondjes vinden zo'n broekje trouwens helemaal niet fijn. Het hangt er vanaf of het nodig is om het in huis aan te doen. Verliest ze veel bloed (meestal is dat niet zo blij kleinere honden) dan is het misschien wel handig.

Laat haar gewoon haar gang gaan, je hoeft verder niets bijzonders te doen, het hondje heeft geen extra verzorging nodig. Hetzelfde eigenlijk als bij mensen, als wij ongesteld zijn hebben we alleen iets nodig tegen het bloeden, meer niet.

Veel hondjes die tegen de tijd dat ze loops moeten worden aanzitten kunnen wat vervelend gedrag vertonen. Dat heeft met de hormonen te maken. Maak je dus geen zorgen als dit gebeurt. Behandel je hondje hetzelfde als altijd.

Sommige hondjes zijn extra hongerig als ze loops zijn. Maar je mag NIET meer eten geven. Het gaat vanzelf weer voorbij.

Pas op met de reutjes ;) Laat haar dus niet loslopen, en hou een beetje afstand als er een reutje aankomt. Ik neem aan dat je geen nestje wilt vandaar hihihi...

Overweeg serieus om je poedeltje nadat ze twee keer loops is geweest te steriliseren. Het verkleind het risico op baarmoeder en eierstokkanker en borstkanker. Als je niet met haar wilt fokken dan heeft ze niets aan de loopsheid.

Veel plezier nog met de poedel!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Rieneke1
12 jaar geleden
waarom eerst twee keer loops laten zijn?
katten kan je ivm de gezondheidsrisico's het beste voor de eerste krolsheid laten castreren.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dat heeft met de hormoonhuishouding te maken. Een hond is geen kat ;-) Na twee keer loops te zijn geweest is je hond ook pas echt volwassen. Het steriliseren van een teefje nog voor ze ook maar één keer loops is geweest heeft een nadelige invloed op de groei. Ook is de kans op op het ontwikkelen van incontinentie groter. De geslachtsdelen kunnen te klein blijven waardoor ontstekingen kunnen ontstaan. Sommige honden blijven mentaal de rest van hun leven onvolwassen. De hormoonhuishouding moet dus volgroeid zijn. Daarmee voorkom je achteraf problemen. Bij poezen en katten werkt het anders, die zijn eerder "rijp", krolsheid is wat anders dan loopsheid ;-)
Ivana
12 jaar geleden
Spiegeltje, na de eerste loopsheid is beter. En wel rond de honderdste dag na de eerste bloed-dag. Dan is de hormoonspiegel op zijn laagste niveau en de hond ontwikkeld genoeg om te castreren. Het is geen steriliseren, omdat alle inwendige geslachtsorganen worden weggenomen heet het ook castreren.
Die tweede loopsheid is voor de dekking. Om een teef te laten dekken is ze pas sterk genoeg en stabiel genoeg om een nest groot te brengen na de tweede loopsheid.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
@Ivana: de meningen zijn hierover verdeeld. Het hangt ook af van de leeftijd van de hond, etc. Vele visies, iedere dierenarts ziet dat anders. Hier in Nederland worden honden altijd gesteriliseerd, dat is de standaard, baarmoeder blijf zitten :) Castratie betekent inderdaad dat alles eruit wordt gehaald, maar dat is niet nodig en gebeurt hier zelden. @Kitten: ik heb het over gemiddelden, bij mij duurt loopsheid tot op heden maximaal 2 weken. Iedere hond is anders. De meeste teefjes die ik ken bloeden maximaal 2 weken.
Ivana
12 jaar geleden
Dierenkliniek Wilhelminapark:
Sterilisatie of castratie?
Er wordt steeds gesproken over een sterilisatie. In feite is het een castratie aangezien je de eierstokken (en eventueel de baarmoeder) weghaalt.
-------------------------------------
Bij mijn beide honden is ook de baarmoeder weggehaald, maar zelfs als de baarmoeder blijft zitten, is de goede term nog steeds castratie.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
@Ivana Mijn dierenarts heeft een andere mening, die heeft ervoor geleerd. Maar laten we niet lastig doen over een woord. Het is ook wat off topic aan het geraken, want de vraagstelster heeft het over de aankomende loopsheid van een poedeltje. Het maakt mij niet uit hoe je het noemt, we hebben allebei (een beetje) gelijk! Ik wens je een fijn dag/avond :)
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Bekijk alle vragen in deze categorieën: