Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mijn kat is zo koppig,wat moet ik doen??

Hej.
Ik had van een vriendin van mijn mama 2 kleine katjes,(nog maar een maand oud ofzo) gekregen
Wel 2 maanden erna is het broertje van de ene kat helaas overeden en we hebben die dan begraven, een paar dagen erna is onze andere kat die nu alleen zit gewoon ujit het niets weggelopen(wss uit verdriet)
2jaar erna komt die terug,ik gaf hem in het begin wat eten omdat ik niet zeker wist dat het onze kat was, maar dan zagen we m.b.v foto's en de lijnen op de kat dat het wel degelijk onze kat is,dus names we hem weer in huis,maar sind dat ie van jongs af aan tot dan 3jaar erna terug is is hier heel koppig! als ik hem teveel streel wilt die spelen en krabt ie me overal, niet uit woede denkik,als ie es geen eten krijgt en ie zaagt en we luistere niet dat krapt ie ook, we kunnen hem alleen maar over zijn hoofdje wrijven, andere plekken krabt ie gewoon,(niet dat ie boos is ofzo, ie is altijd blij als ik hem op zijn kop streel of wanneer hij eten krijgt) ik wil weten hoe ik hem lief kan maken, niet m.b.v. dierenartsen ofz, men moeder wil dat niet, ze geeft niet echt veel om die kat, (kbedoel,ze is nooit boos op 'm ofzo maar ze wil er niet veel tijd aan besteden) dus wil ik het zelf doen, 'm weer lief maken, ik zou niet weten hoe,als ik hem op zijn buik ofz wil wrijven of vastnemen dan verschiet ie en krabt ie
Ik hoop echt dat jullie iets voor me kunnen doen, Deze kat betekend heel veel voor me..
(ps: het is denkik een bengaalse tijgerkat(die kat van Wiskas)
Bye

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (3)

Je kat was nog erg jong toen hij wegliep en lang weggeweest. In die jaren is zijn karakter gevormd, sommige katten worden speels en aanhankelijk en willen graag op schoot, andere niet, daar kun je weinig, eigenlijk niets, aan veranderen. Blijf hem gewoon over zijn kopje aaien, en mee spelen, als hij het wilt. Als hij aan meubels krabt, moet je hem dat wel proberen af te leren, want dat zal je moeder niet leuk vinden. Een plantenspuit helpt dan meestal goed, vinden katten niet leuk, maar ze lopen er geen schade van op.
Verder rustig blijven, en blijven spelen met de kat, maar als je merkt dat hij niet meer wilt, meteen stoppen
Mijn eerset kat was ook een lieverd, maar wilde ook niet graag opgepakt worden, en kwam heel soms op schoot als hij zelf wilde, de kat die ik nu heb, kan ik altijd oppakken, en kruipt zo dicht tegen me aan dat ik soms denk dat ze helemaal in me wilt kruipen. En die wil altijd op schoot.
Katten verschillen dus
13 jaar geleden
katjes van een maand oud in huis halen?
ze met drie maanden buiten laten lopen, zodat de een overreden kan worden en de ander kan weglopen?
dat is wat je noemt de katten een goede start geven...

bedenk dat wij mensen de kat meestal maar een paar keer per dag aanhalen, maar dat wel langdurig doen.
als het aan de kat lag, werd hij veel liever veel vaker aangehaald, maar dan kort.
doe met deze wetenschap je voordeel als je je kat wil paaien.

verder; lees je kat, zodat je het ziet als hij het beu is.
kijk naar de staart en naar de oortjes.
wees het slaan voor.
de buik is sowieso een no-go area voor een kat die aaien maar beperkt waardeert.

liefde gaat door de maag: geef de kat af en toe een lekkernijtje, vergezeld van een kroeltje.
Rieneke1
13 jaar geleden
De kat is niet goed gesocialiseerd doordat ie te jong uit het nest gehaald is, en heeft zich een tijdlang alleen gered.
Nu is ie bij jullie terug, en blijkt het geen kroelkat - dat vind ik niet vreemd.
Zorg dat je je kat goed leert kennen: let op wat ie doet, hoe staan z'n oren? Zwiept ie met z'n staart?
Als je daar goed op let, kun je nog wel wat bereiken. Aai de kat over z'n koppie tot de staart gaat bewegen en stop dan. Een tijd later aai je 'm weer heel even (niet elke paar minuten, maar elke paar uur bijvoorbeeld, en let op die staart en oren!).
Kan maanden duren, maar je zult bij volhouden en ook echt stoppen als de kat z'n oren naar achteren doet of met z'n staart gaat zwaaien, een beetje meer vertrouwen winnen en waarschijnlijk ook wat langer kunnen aaien.
Misschien is het slim te zorgen dat er altijd (droge) brokjes staan (en natuurlijk water!).
Veel katten vinden het heel vervelend om over hun buik geaaid te worden, zeker katten die onzeker en/of bang zijn.
Mijn ene kat hield niet NOT op geen enkele manier van opgetild worden. Inmiddels zijn we zo ver dat ze zich laat optillen, omdat ze weet dat ik haar vrij snel weer neerzet, al is dat 'vrij snel' door de jaren heen wel wat langer geworden. Zij laat het zich aanleunen, meer niet, dus ik doe het vooral om haar makkelijk te kunnen optillen als het eens nodig is.
Een kroelkat is het alleen als ik in bed lig, dan wil ze erbij, komt liggen spinnen en kopjes geven.
De andere kat die ik heb is altijd bangig, als ik die oppak gaat ie krijsen van ellende (nee, geen pijn of zo, puur angst). Dus die doe ik het niet aan om elke dag een keer op te tillen om te wennen, dat gaat domweg niet lukken.
Probeer dus vooral je kat te 'lezen', ontdekt hoe het dier zijn grenzen aangeeft. Ga je daar niet overheen, dan zal ie niet zomaar krabben.
Iets anders: wil je moeder geen dierenartsen? Bedoel je dat? Maar een kat moet toch 4 keer per jaar ontwormd worden (via pillen die je bij de dierenarts koopt), en 1 keer per jaar op controle waarbij hij ook zijn noodzakelijke inentingen krijgt. Aan een kat zitten kosten, dus als je moeder die weigert te maken, dan zou ik maar vast gaan sparen.
Dat hoort bij de verantwoordelijkheid die je op je neemt als je een huisdier hebt.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Bekijk alle vragen in deze categorieën:

logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing