Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom pelt een ouder ei (gekookt) makkelijker dan een heel vers ei?

None

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Doordat het ei na het koken afkoelt slinkt het ei zelf iets, maar de schil niet. Dus na het slinken zit het niet meer vacuüm aan de schil.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Een ei neemt wanneer het ouder word in volume af (de inhoud). Misschien weet je zelf wel dat er in de onderkant van een ei een luchtkamer zit deze kamer word steeds groter. Ook laat hierdoor het ei losser van de schaal. Houd maar eens een ei tegen een scherpe lamp dan zie je de luchtkamer, leg deze een paar weken weg en kijk dan weer. Depots van supermarkten kijken zo of het ei vers is.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Bekijk alle vragen in deze categorieën:

logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing