Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan ik dezelfde browser blijven gebruiken en toch rechtstreeks eerder getypte teksten terughalen?

Sinds de nieuwste versie van browser Firefox (53.0) werkt de extensie Lazarus Form Recovery niet meer. Ik wil niet overstappen op Chrome, en ook niet omslachtig doen met alles eerst in een tekstprogramma op te slaan. Is er een goed alternatief?

Amadea
6 jaar geleden
in: Software
3.3K
SimonV
6 jaar geleden
Ik wilde deze vraag ook al stellen! Ik werk nu met Text Area Cache, maar dat onthoudt alles maar tijdelijk.
https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/textarea-cache/
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Hier hetzelfde probleem.
Waarom niet in Word typen en dan gekopieerd in Firefox posten. Is nl. geen tijd extra tijdens, wel achteraf (Word opslaan), de oplossing wellicht? [Dit doe ikzelf nu ook in Chrome (+ Lazerus in werking), ivm verdwijnen van vragen/antwoorden, al dan niet terecht, doet er niet toe. Antwoord posten en vervolgens alles kopiëren.)]
SimonV
6 jaar geleden
@4Real: kun je lang wachten. Er komt geen update van Lazarus. @Jodokus52
Zie vraag: "Ik wil niet omslachtig doen met alles eerst in een tekstprogramma op te slaan."
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
https://www.raymond.cc/blog/saving-what-you-typed-in-firefox-or-wordpress-locally-to-your-compouter/ Bijzonder dat er maar 3 zijn die iets soortgelijks doen. En lazarus lijkt idd een dood project welke op chrome nog zo lang zal werken totdat iets soortgelijks gebeurt als met FF nu.
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
https://en.wikipedia.org/wiki/Abandonware Veel kleinere softwareprogramma's worden hobbymatig gedaan door enkelingen. Als die geen tijd of zin meer hebben dan wil er weleens wat stoppen. Soms wordt het dan nog weleens door een community opgepikt die er dan mee verder gaat als dat mag van de maker (bij opensource natuurlijk geen probleem).

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Tot nu toe heb ik geen goed alternatief kunnen vinden.
Veel add-ons werken niet meer met Firefox versie 53.
Ik werk nu met Text Area Cache, maar dat onthoudt bij mij alles maar tijdelijk. Na een paar uur is de tekst weer verdwenen.
https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/textarea-cache/

Alternatief zou een algemene keylogger kunnen zijn, zoals Refog Free Keylogger.
Die onthoudt al je toetsaanslagen, dus ook je getypte teksten kun je weer oproepen.

Toegevoegd na 5 minuten:
Of Free Keylogger
http://www.iwantsoft.com/download.htm

Toegevoegd na 1 week:
"Text Area Cache, maar dat onthoudt bij mij alles maar tijdelijk": foutje, ik had een instelling bij de Opties verkeerd staan. Nu wordt alles onthouden tot het door mij ingestelde buffermaximum bereikt is.

Toegevoegd na 6 maanden:
Geschikt voor Firefox 57 (Quantum):

Form History Control
https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/form-history-control/

Formsave
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/formsave/
(Lees meer...)
SimonV
6 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Andere mogelijkheid is het om over te stappen naar een fork van FF die met de addons van FF overweg kan. Heb net even Palemoon met succes geprobeerd.
Amadea
6 jaar geleden
Wat is een fork?
SimonV
6 jaar geleden
Een soort kopie van een programma.
Zoals deze van Firefox: https://www.howtogeek.com/108608/6-alternative-browsers-based-on-mozilla-firefox/
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Forks zijn gebruikelijk in de opensource-wereld waar je zonder toestemming en betaling van de maker de code mag gebruiken en aan mag passen. Pale moon is dus bijna identiek aan FF (althans op de achtergrond/onder de motorkap), vandaar dat deze zonder problemen de add-ons kan gebruiken. OSX en Linux zijn zo ook gebaseerd op Unix. Als iemand iets soortgelijks zou proberen met Windows, dan heb je de poppetjes gelijk aan het dansen (lees dan komen de copyrightclaims direct op de deurmat gevallen).
SimonV
6 jaar geleden
Bedankt voor de Palemoon-tip!
De kans bestaat echter dat Palemoon ook stopt met het ondersteunen van "XUL"-extensies, zoals Lazarus.
Dan zou een overstap weinig zin hebben. https://www.reddit.com/r/firefox/comments/3j8bzs/eli5_whats_the_difference_in_firefox_alternatives/ https://github.com/lazarus-recovery/original_ff/issues/2
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
"and when Firefox moves its hands away from XUL extensions, Pale Moon will not." Of heb je verderop nog iets anders gelezen? Ik denk juist dat Pale Moon staat te juichen dat FF mensen hen naar hun product duwt. Ze zouden stom zijn om die markt die ze nu krijgen de nek om te draaien in mijn ogen.
SimonV
6 jaar geleden
Een andere deskundige beweerde dat Pale Moon waarschijnlijk ook zou stoppen, maar ik kan het niet meer terugvinden in de bronnen... Positief is wel dat ik doorzoekende ontdekte dat Pale Moon inderdaad alles in het werk zal zetten om van Pale Moonor een "XUL-Firefox-derivaat" te maken: https://forum.palemoon.org/viewtopic.php?t=15505 Ook als de andere forks niet aan een XUL-platform mee willen werken.
Amadea
6 jaar geleden
Nu het inmiddels Firefox 53.0.2 geworden is zijn ze er zelf ook achter dat Lazarus niet compatibel is en is dat automatisch uitgeschakeld. Dus is Text Area Cache een fantastische vervanging. Bedankt!
SimonV
6 jaar geleden
Graag gedaan.
Als Firefox 57 in november uitgebracht wordt, wordt TAC niet meer ondersteund. Hopelijk is er dan een ander alternatief.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding