Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

ik wil graag weten wat bij het technische consequenties van een redundante firewall hoort?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
in: Internet
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

"Ik wil graag weten wat de technische consequenties zijn van een redundante firewall".

Ik neem aan dat het hier gaat om een redundante firewall om dataverkeer op te pakken indien een primaire firewall uitvalt of overbelast wordt?

Dan zijn de consequenties:
Dat je een hele poos een stuk hardware (de redundante firewall) aan hebt staan, die niets doet, maar dus wel onderhouden moet worden en waar je ook subscriptions en garantie-/servicecontracten op zal hebben lopen.
Afhankelijk van wat je wil bereiken ermee, je vóór en na de firewall ook een netwerk moet hebben (fysiek en qua data) . Dus ook die infrastructuur moet er wel zijn, ook al wordt het niet benut. En het achterliggende netwerk áchter de firewall moet ook benut kunnen worden voor management/onderhoud.
Dit allemaal los van een failover-configuratie die natuurlijk correct moet zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
" Dat je een hele poos een stuk hardware (de redundante firewall) aan hebt staan, die niets doet"
Nog nooit van een load-balancer gehoord? Je traffic leiden over meer dan 4 firewalls is niet ongewoon als je de load spreidt over deze firewalls terwijl je redundant blijft, immers als er ééntje dood gaat wordt de load verspreid over de resterende firewalls.
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
@Buurmannetje begrip load balancing vs redundancy...
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
" @Buurmannetje begrip load balancing vs redundancy..."
Precies alsof je alleen maar redundante opstellingen hebt met 1 apparaat die niks doet zoals jij stelt. Een 1:n redundancy bij hard drives noemen we bijvoorbeeld RAID, waarbij de load(en het risico) verspreid wordt over meerdere disks/drives. Kortom: wat is je punt?
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
@Buurmannetje Je antwoord is niet relevant voor de vraag. Je antwoord roept bij mij vragen op: waarom haal je er een load balancer bij? Hij/zij vraagt toch niet naar load balancing? Load balancing is alleen zinnig vanaf 3 firewalls. Zegt TS dat hij drie firewalls wil? Heeft hij het überhaupt over een load balancer? Had hij performance issues, bereikbaarheidsissues, capaciteitsissues beschreven?
En, als hij een beschikbaarheidsissue wil oplossen (wat hij volgens mij dus wil doen), is TS dan geholpen met een load balancer, waarmee je weer een single point of failure introduceert? Kortom... wat voor kwaliteit antwoord geef jij nu eigenlijk? Kortom, laten we antwoord geven op de vraag (is wel zo vriendelijk voor de TS) en ons daar gewoon aan houden. En ja, als je je traffic over 4 firewalls leiden "niet ongewoon" noemt, dan is een single hot spare firewall nog veeeeeeeel gewoner...
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Voordat dit verkeerd geinterpreteerd wordt: "Load balancing is alleen zinnig vanaf 3 firewalls." bedoelde ik in deze context dus met redundantie, dus, tolerant genoeg om het verkeer met 2 firewalls af te kunnen handelen. TS had het immers over "redundantie"...

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding