Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ben je traceerbaar als je een online formulier invult?

Dus een formulier van een website van een bank, of krant etc.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Internet
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (6)

ja je hebt nml een ip-adres en daaraan kunnen ze je vinden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ja, maar niet zomaar.
Een bank en zeker een krant kan niet zomaar zien wie je bent of waar je woont.

Nee, als je via een proxy werkt dan niet.

Toegevoegd na 1 minuut:
met niet zomaar bedoel ik dat er iets van een rechter (ik weet het niet precies) aan te pas moet komen, ze mogen ook niet zomaar je huis binnen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Aan de hand van je IP adres ben je inderdaad traceerbaar. Maar: je kunt niet zomaar zien wie er achter een bepaald IP adres zit.

Soms wordt gebruik gemaakt van wisselde IP-adressen, soms van vaste. Deze worden toegewezen door je internet provider: zij kunnen dus in theorie zien wie achter welk IP adres zit. Dit is echter beschermd vanwege privacy.

Al vaker hebben bedrijven en stichtingen geprobeerd om dergelijke gegevens op te vragen bij providers (het ging toen vooral om mensen die illegaal software en films downloaden), maar dat is altijd tevergeefs geweest (in Nederland althans).

Dus het antwoord op je vraag: in theorie zul je te traceren kunnen zijn, maar in de praktijk lukt dat eigenlijk nooit.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Op basis van een IP-adres ben je in Nederland in principe niet traceerbaar. Als je vanuit een bedrijfsnetwerk een website bezoekt, kan de website eigenaar wel zien dat er iemand van dat bedrijf zijn site bezocht heeft.

Als je door een website eigenaar wordt uitgenodigd om een site te bezoeken, bijvoorbeeld in een e-mail, kan hij wel zien dat jij zijn website bezocht hebt. Dit is vrij eenvoudig te realiseren door wat PHP-code toe te voegen aan de mail.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Wanneer je echt bang bent dat e U zullen traceren , kan je het gratis programmaatje Videlia-bundle installeren.
De computer zou weleen ietsepietsie trager kunnen werken
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
En wat doet dat dan?
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Dat is een proxy die U anoniem verbindt .... ergens in de VS (?) , en U een alternatief IP -adres geeft. Niet te vinden door een soort van ui-pel systeem .... dat altijd maar nieuwe lagen laat afpellen.
Meer hier:
https://www.torproject.org/projects/vidalia
Ja.
Hier een artikel over een recente Deense studie:

'Wie zijn de anonieme bronnen van die kritische journalist?', 'was u op kerstavond van 17:01:12 tot 17:26:01 bij uw psycholoog?' De bewaarplicht slaat het antwoord op dit soort vragen op in de databanken van uw telefonie- en internetprovider. Een Deense studie toont nu de gigantische impact van deze controlemaatregel: per dag wordt circa 225 keer bijgehouden met wie je contact hebt, hoe lang en waar je bent.


De studie is gedaan door CEPOS, een onafhankelijke en alom gerespecteerde Deense denktank. De Deense overheid telt 450 miljard aan de bewaarplicht gerelateerde registraties per jaar. De studie rekent voor dat iedere Deen jaarlijks 82.000 keer wordt gemonitord. Circa 225 keer per dag. Door steeds intensiever gebruik van ICT, zal dit getal bovendien snel stijgen. Verder concludeert de studie dat de bewaarplicht een 'fiasco' is, vanwege de immense inperking van onze digitale vrijheid, de ineffectiviteit van de maatregel en de hoge kosten voor de samenleving.


Het verplicht monitoren van alle bel-, sms- en e-mailverkeer vormt een grove privacyschending en schaadt het vertrouwen in ICT. De opslag gebeurt op last van de overheid, of je wilt of niet, zodat er een extreem gedetailleerd beeld ontstaat van wat je doet, wat je denkt en wat je voelt. Denk maar aan het bezoek aan de psycholoog of het telefoontje met de journalist. Sterker nog: weet jij nog precies waar je op 17 januari 2010 om 10:41:28 was en wie je toen belde? De overheid kan dit eenvoudig te weten komen, omdat de bewaarplicht gepaard met extreem lage voorwaarden voor opvraging van de gegevens. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft in de zaak S. and Marper v. The United Kingdom (PDF) dan ook geoordeeld over de gevolgen van data-opslag ('retention') voor privacy:

§121: "The Court [...] reiterates that the mere retention and storing of personal data by public authorities, however obtained, are to be regarded as having direct impact on the private-life interest of an individual concerned, irrespective of whether subsequent use is made of the data."

Lees verder onder reacties.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding