Ontdooien zonder magnetron, zo doe je dat
Beste manier van ontdooien
We verklapten het net al een beetje, maar als je eten op de juiste manier ontdooit, bespaar je energiekosten en behoudt het eten meer vitamines. Dit doe je door het eten 24 uur van tevoren te verplaatsen van je vriezer naar je koelkast. Dit is vooral belangrijk als je vlees en vis wil ontdooien. Door deze langzaam te laten ontdooien, blijft de kwaliteit behouden en komen er geen bacteriën vrij. Kan je geen dag meer wachten en heb je het eten eigenlijk nu nodig? Lees dan snel verder en ontdek hoe je snel en effectief kan ontdooien zonder magnetron.
1. Voedsel ontdooien met koud water
Vraag niet waarom, maar het beste ontdooi je bevroren voedsel met koud water. Hoewel warm water logischer klinkt, gaat het ontdooiproces toch echt een stuk sneller met koud water. Dit komt omdat koud water beter geleidt dan lucht. Het werkt eigenlijk heel simpel: stop het eten in een hersluitbaar plastic zakje en doe het gesloten zakje in de schaal met koud water. Houd het zakje onder water door er wat zwaars op te zetten. Vervang dit water iedere 10 minuten totdat het eten ontdooid is. Vaak ben je binnen 2 sessies al klaar.
2. Gewoon niet ontdooien
Deze tip komt misschien wat onverwachts, maar heel veel dingen kan je gewoon rechtstreeks uit de diepvries bereiden. Denk aan diepvriesgroenten, aardappelpartjes of bevroren ovenschotels kan je gewoon rechtstreeks in de oven zetten om het op te warmen.
3. Microgolven van de magnetron
Wil je toch wel de magnetron gebruiken? Voorruit. Doe het eten in een geschikt magnetron bakje en verwarm het op de speciale ontdooistand. Zorg dat je de verleiding weerstaat om de temperatuur toch wat hoger te zetten. Dan zal het product niet ontdooien, maar van binnen garen. Ook gaan er zo veel vocht, vitamines en mineralen verloren. Geduld loont.
Lees ook:
Auteur: Ilse Bloemendal
Meer Eten & Drinken