Zijn er bloedtransfusies mogelijk tussen mensen en apen?
Het genetisch materiaal van mensen en apen zou 98% overeenstemmen.
Als het bloed in die 98% zit, dan zouden in principe transfusies mogelijk moeten zijn?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Biologie. Vragen over aardrijkskunde, astrologie, filosofie, natuur- en scheikunde, psychologie, sociale wetenschap, techniek en wiskunde vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Het genetisch materiaal van mensen en apen zou 98% overeenstemmen.
Als het bloed in die 98% zit, dan zouden in principe transfusies mogelijk moeten zijn?
Als ik met mijn vingers knip, dan kan ik het met mijn ogen niet volgen. Die beweging moet dan wel snel zijn. En als ik mijn arm van helemaal links naar helemaal rechts zwaai, hoe hard gaat dat dan?
Vandaag heb ik dus mijn bio examen en nu ben ik nog wat aan het leren en dan staat er dat de kleine hersenen als functie hebben het coördineren van bewegingen maar wat betekent dat? Ik ben gaan kijken op internet maar daar vind ik het best onduidelijk staan!
Tijdens depolarisatie stromen de Na+ ionen de cel in, waardoor dit positiever wordt t.o.v. de buitenant. Om de binnenkant weer negatiever te maken stromen de K+ ionen naar de buitenkant (repolarisatie). De ladingsverdeling herstelt wel, (positief buiten en negatief binnen), maar buiten de cel zijn er nu veel K+ ionen dan binnen en binnen de cel zijn er meer Na+ ionen dan buiten. Op welke manier keert de cel terug naar zijn rusttoestand (veel Na+ buiten dan binnen en veel K+ binnen dan buiten). Ik weet dat dan de Na/K pomp een rol speel, maar dit was toch alleen voor actief transport? Hoe kan deze pomp actief werken als de twee ionensoorten met hun concentratiegradient mee kunnen diffunderen? Kan iemand dit aub gedetailleerd uitleggen? Alvast bedankt