Wat was de omwisselverhouding voor het aandeel Prosus?
Enkele maanden geleden is het aandeel Prosus gesplitst wat was de verhouding, hoeveel nieuwe aandelen kreeg je voor 1 bestaand aandeel?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Beleggen. Vragen over bankieren, belastingen, cryptocurrency, economie, lenen, sparen, uitkeringen en toeslagen en verzekeringen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Enkele maanden geleden is het aandeel Prosus gesplitst wat was de verhouding, hoeveel nieuwe aandelen kreeg je voor 1 bestaand aandeel?
Of zou het iets te maken hebben met eerdere obligaties met een lagere couponrente (waardoor wellicht de koers daarvan daalt) die minder interessant zijn nu nieuwe met hoge rente worden uitgegeven?
Ik volgde net een webinar over beleggen.Niet specifiek, maar algemeen dus bv wat er allemaal bestaat.
De leraar gaf het voorbeeld van een dame die met goede beleggingen van 20000 euro ongeveer 3000 euro per maand passief inkomen heeft. Ik zie passief inkomen dan als een bedrag dat je op je rekening krijgt.
Maar daar begreep ik het even niet. Stel dat iemand belegt in goud of zilver of whatever, dan moet die toch eerst dat spul verkopen voordat hij of zij een passief inkomen hieruit heeft. Of aandelen en obligaties, dan krijg je toch ook niet maandelijks een potje behalve meerwaarde als je verkoopt. Crypto en bitcoin snap ik al helemaal niet: dat is toch een virtuele munt dus hoezo passief inkomen? Dat is dan toch ook virtueel, zo een waardestijging?
Enkel bij vastgoed is me het duidelijk, je krijgt dan bv maandelijkse huur. En bij sparen krijg je rente die je kan vragen, maar dan moet je al miljoenen bezitten voordat je daar van een passief inkomen kan spreken, en dan nog...
Dus hoe zit dat dan? Hoe kan je maandelijks een inkomen krijgen bij investering als het niet over bv huur gaat.
Hoe betaalt men dit azn jou?
Producten en sites zoals bitcoin, en cfd's of andere handelsites moeten die ook gegevens doorgeven aan de belastingdienst. Of hoeven alleen traditionele Nederlandse banken het door te geven.