Waarom heet de eerste Voyager 2 en niet 1?
Er zijn in de jaren 70 2 Voyagers de ruimte in geschoten. Maar is de eerste Voyager 2 genoemd en de tweede de Voyager 1?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Astronomie. Vragen over aardrijkskunde, biologie, filosofie, natuur- en scheikunde, psychologie, sociale wetenschap, techniek en wiskunde vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Er zijn in de jaren 70 2 Voyagers de ruimte in geschoten. Maar is de eerste Voyager 2 genoemd en de tweede de Voyager 1?
Gegevens van een communicatiesatelliet moeten naar de aardse tijd gecorrigeerd worden, vanwege de kinematische en gravitationele tijddilatatie. Stel de satelliet vliegt ‘h’ m boven het aardoppervlak met een snelheid van ‘v’ m/s t.o.v. een op aarde stilstaande waarnemer. Met twee eenvoudige formules is de tijddilatatie te berekenen. Als de tijd daar trager verloopt dan op aarde, dan moeten toch de tijdsgerelateerde biochemische processen in een levend organisme ook langzamer verlopen, en dus de veroudering trager verlopen? Het bekende verhaaltje van de tweeling berust dan op waarheid?
Ik wil graag astronaut worden bij esa maar ik heb geen idee welke studie ik zou moeten doen
En zo ja, wat dan?
Ik dacht namelijk dat er geen bovengrens was aan het gewicht van een zwart gat.
Dit n.a.v. de uitspraak: "Dit zwarte gat zit aan de bovengrens van hoe groot zwarte gaten kunnen worden" in dit artikel:
https://www.nu.nl/wetenschap/6257290/astronomen-vinden-dankzij-zwaartekrachtlens-een-van-grootste-zwarte-gaten-ooit.html