is er geluid in de ruimte?
op deze video zegen ze van https://www.youtube.com/watch?v=IQL53eQ0cNA&t=110 planeet uranus zit dicht bij de Zon,maar hoe kan daar zo veel herrie vandaan komen
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Astronomie. Vragen over aardrijkskunde, biologie, filosofie, natuur- en scheikunde, psychologie, sociale wetenschap, techniek en wiskunde vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
op deze video zegen ze van https://www.youtube.com/watch?v=IQL53eQ0cNA&t=110 planeet uranus zit dicht bij de Zon,maar hoe kan daar zo veel herrie vandaan komen
Volgens Newton kun je jouw eigen loopsnelheid(V') t.o.v een ander (stilstaand) object op een transportband gewoon optellen bij die van de band zelf(U). Bijv. band gaat 10 km/u, jij 5 km/u => (U+V') jouw snelheid t.o.v iets buiten de band = 15 km/u. Volgens Einstein kan dat niet, want dan kan jij snelheden bereiken sneller dan het licht. Bijv. U = 200 duizend km/u en V' = 110 duizend, dat is meer dan 300 duizend. Kan niet! Dus heeft Einstein een correctiefactor toegepast, zodat die opgetelde snelheid altijd minder is dan de lichtsnelheid. 1 + ((UxV')/c^2), waarbij c = de lichtsnelheid. Valt deze factor ook natuurkundig te onderbouwen? Ik bedoel, kun je deze bijv. ook terugkoppelen met een verschijnsel als een uitdijend heelal of zo?
In Motum wordt gesteld dat zwaartekracht geen aantrekkingskracht is maar het gevolg van een beweging richting het centrum van de Aarde. Voorwerpen volgen een weg door ruimtetijd. De aardmassa buigt die weg richting haar centrum. Een voorwerp vervolgt zijn weg en gaat richting dat centrum. Massa's trekken elkaar dus niet aan maar buigen elkaars wegen door ruimtetijd naar elkaar toe. Klopt deze redenering met de huidige stand van de natuurkunde?
Gisterenavond 21 mei 2020 tegen half 11 zagen we het ruimtestation ISS over komen. Tenminste, dat denk ik gezien het tijdstip en de richting en wat ik daarover heb kunnen vinden. Het bijzondere is, dat in precies dezelfde richting en met dezelfde snelheid een even heldere vliegbeweging te zien was, ongeveer een halve minuut later. Deze tweede sateliet, of wat het dan ook was, lichtte een moment heel fel op. Iemand enig idee wat dat geweest zou kunnen zijn, zowel het object op zich als de heldere oplichting? #nieuwsgierig
(Denk niet dat het het ‘treintje’ satelieten van Elon Musk geweest is, die zijn deze dagen niet te zien)