Wat gebeurt er als je een ijsblok zo groot als de aarde op de zon zet? Of een zo groot als de zon?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Astronomie. Vragen over aardrijkskunde, biologie, filosofie, natuur- en scheikunde, psychologie, sociale wetenschap, techniek en wiskunde vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
De zon is het middelpunt van ons planetenstelsel. Dit is logisch, want de zon is veruit het grootste onderdeel en heeft dus de meeste aantrekkingskracht. Maar wat nou als een planeet het grootste onderdeel is, kan die dan het middelpunt worden waar bijvoorbeeld een ster omheen draait, of zou een planetenstelsel kunnen bestaan zonder ster?
Ik keek naar de volle maan vandaag ongeveer ... in het zuidoosten om ongeveer 1u in mijn tuin. Hoeveel graden ongeveer zal ze met een eenvoudig hoofdrekeningetje van het zuidoosten afwijken.
Ik zou graag willen weten hoe een ruimtevaartuig zijn eigen snelheid berekend.
Of wordt dit helemaal niet berekend, is het van te voren al allemaal bepaalt of hoeft je het niet te weten.
Een fiets en auto berekend het door hoe vaak het wiel rond draait en hoe groot heet wiel is. Soms ook met behulp van gps.
Maar een ruimtevaartuig is buiten de satellieten en kan dus niets met een gps.
Ik hoop dat iemand er een antwoord op heeft.
alvast bedankt