Ga naar de inhoud

Zwemmen in de Seine, dit kan vanaf 2025

seine-parijs

Stel je voor: het geluid van kabbelend water, de warme zon op je huid en de iconische bezienswaardigheden van Parijs die aan de horizon opdoemen terwijl je rustig drijft in de Seine. Wat ooit ondenkbaar leek, wordt binnenkort werkelijkheid voor Parijzenaars en toeristen. In 2025 opent de Seine haar wateren voor zwemmers.

Dit is mogelijk dankzij de immense inspanningen van de stad Parijs, de Franse regering en lokale autoriteiten. Zwemmen en de Eiffeltoren zien, wat wil je nog meer? Wij weten waar we volgende zomer naartoe willen op vakantie!

Een erfenis van de Olympische Spelen van 2024

Het was 100 jaar lang verboden om in de Seine te zwemmen. Nu wordt er met man en macht aan gewerkt om de rivier schoon te krijgen vóór de Olympische Spelen. Als onderdeel van de Olympische- en Paralympische Spelen van Parijs 2024, houden atleten zwemwedstrijden in de Seine.

De tekst gaat onder de foto verder >>

Maar dit is slechts het begin. Volgend jaar zullen de deuren van de Seine openstaan voor het grote publiek. Ja, met 3 aangewezen zwemplaatsen die toegankelijk zijn voor zowel Parijzenaren als bezoekers. Het gaat om Bras Marie, Bras de Grenelle en Bercy. Deze gebieden worden uitgerust met bewaking, drijvers en voorzieningen voor het publiek, waaronder kleedkamers en douches. Veiligheid staat voorop bij deze opwindende ontwikkeling. Wat een droom: zwemmen in de Seine! Er moet echter nog wel een hoop gebeuren, dus juich nog niet te vroeg.

Zwemmen in Seine: mijlpaal in waterkwaliteit en infrastructuur

De weg naar zwemmen in de Seine is niet zonder obstakels. Sinds 2015 hebben overheden meer dan 1,4 miljard euro geïnvesteerd om de waterkwaliteit te verbeteren en de benodigde infrastructuur te creëren voor openwaterzwemwedstrijden. Resultaten van de waterkwaliteitstests zijn bemoedigend, met de Seine die voldoet aan de normen voor zomerzwemmen. Gaan ze het redden voor de Olympische Spelen?

Meer over: