Ga naar de inhoud

Zanger Ronnie Tober blikt terug op vakanties van toen en nu

Update:
Ronnie Tober vakanties

Het is volop zomervakantie en zo blikt Ronnie Tober, de 79-jarige zanger, in De Telegraaf terug op zijn mooiste vakantiebelevenissen van toen en nu. Hij herinnert zich de zomers uit zijn jeugd nog als de dag van gisteren en ook nu zijn hij en zijn partner nog erg reislustig.

De vakanties in zijn jeugd bracht hij door in warme oorden, omgeven door familie en vrienden. Van het verkennen van onbekende gebieden tot samenkomen met geliefden, elke zomer was een unieke ervaring vol vreugde en avontuur. Zijn favoriete jeugdplekken variëren van de Nederlandse kust tot de schilderachtige dorpjes in Italië.

De tekst gaat onder de foto verder >>

Vakantiegewoontes van nu

Ondanks zijn leeftijd blijft Ronnie Tober genieten van reizen. Tegenwoordig heeft hij een aantal favoriete bestemmingen waar hij regelmatig naartoe gaat. Vooral de zonovergoten stranden van Spanje trekken hem, waar hij graag ontspant en geniet van de serene omgeving. Tijdens zijn vakanties houdt Ronnie ervan om lokale culturen en traditionele gerechten te ontdekken, wat hem een dieper begrip en waardering geeft voor de plaatsen die hij bezoekt.

Ronnie en zijn partner Jan tijdens een van hun vakanties. De tekst gaat onder de foto’s verder >>

Een koffiemoment met de kroonprins

Een opvallende gebeurtenis tijdens een van zijn vakanties was een ontmoeting met de kroonprins van Spanje, Felipe. Wat een gezellige koffiepauze had moeten zijn, veranderde in een grappig moment toen de kroonprins per ongeluk koffie over Ronnie Tober heen gooide. Ondanks het onverwachte voorval, lachen beide heren er nog steeds om. Het tekent de menselijke kant van zowel beroemdheden als royals, en hoe deze onverwachte momenten vaak de meest memorabele zijn.

De tekst gaat onder de foto verder >>

Ontmoetingen met beroemdheden tijdens reizen

Ronnie Tober heeft tijdens zijn reizen bijzondere ontmoetingen gehad met beroemdheden. Een opvallend moment was tijdens een bal in Monte Carlo in 1992, waar hij Roger Moore en Gregory Peck ontmoette. Deze ontmoetingen zijn voor Ronnie onvergetelijke ervaringen die zijn reizen extra speciaal maken. Het benadrukt ook zijn sociale aard en zijn vermogen om gemakkelijk contact te leggen met anderen, wat zijn reizen verrijkt.

Een reis vol herinneringen

Hoewel verre reizen moeilijker zijn geworden, blijven Ronnie en zijn partner Jan genieten van het ontdekken van nieuwe plekken. Ze hebben recentelijk gekozen voor cruises om toch nog de wereld te verkennen, zoals hun recente cruise naar de fjorden. Ze plannen zelfs een complete reis door Scandinavië. Voor Ronnie is het belangrijk dat er mensen om hen heen zijn tijdens hun reizen, ongeacht de afstand, wat hen een gevoel van verbondenheid en geluk geeft.

Ronnie met zijn partner Jan. De tekst gaat onder de foto verder >>

Ronnie Tober Foundation

Tober bekommert zich er ook om dat andere mensen genieten van een heerlijke vakantie. Zo richtte hij in 2001 de Ronnie Tober Foundation op. Dit is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor het welzijn en de integratie van mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. De stichting heeft als doel om deze doelgroep te ondersteunen door middel van diverse culturele en recreatieve activiteiten en ook vakanties.

De tekst gaat onder de video verder >>


De foundation organiseert regelmatig evenementen zoals muziek- en theatervoorstellingen, waarmee ze niet alleen plezier en ontspanning bieden, maar ook de sociale interactie bevorderen. Daarnaast werkt de Ronnie Tober Foundation aan het vergroten van het bewustzijn en de acceptatie van mensen met een beperking in de samenleving, waardoor zij zich meer geaccepteerd en gewaardeerd voelen.

Bron: De Telegraaf

Meer over: