Ga naar de inhoud

Gruwelijk: YouTube-moeder veroordeeld voor mishandeling

YouTuper moeder veroordeeld voor mishandeling eigen kinderen

In een schokkende onthulling is de 42-jarige Ruby Franke, een moeder van 6, en voorheen een populaire YouTuber, inmiddels verwijderd van het kanaal. De vrouw die opvoedtips deelde met haar volgers wordt nu veroordeeld voor mishandeling van haar kroost! Bekijk hieronder de reacties met beelden.

Ontsnapte zoon was zwaar ondervoed en mishandeld

Ruby Franke kreeg bekendheid door haar opvoedkundige video’s (vanaf 2015) en had een indrukwekkend aantal van 2,3 miljoen volgers.

De mishandelingszaak kwam aan het licht door de dappere ontsnapping van Frankes 12-jarige zoon. De jongen klom uit het raam van het huis van zakenpartner Jodi Hildebrandt om hulp te zoeken. De jongen bleek zwaar ondervoed en met wonden bedekt door ducttape.

De situatie escaleerde toen de zoon ontsnapte door uit een raam te klimmen bij Hildebrandt thuis, waar hij vastgebonden en onder erbarmelijke omstandigheden verbleef. Hij smeekte de buren om eten en drinken, waarna de autoriteiten zijn ingeschakeld.

Verwondingen behandelde Franke met keukenmiddelen

Het verhaal werd nog gruwelijker toen duidelijk werd dat ook een van de dochters van Franke ondervoed in hetzelfde huis werd aangetroffen. Schokkende details kwamen naar voren. Bijvoorbeeld over hoe de kinderen met touwen waren vastgebonden. De verwondingen van haar kinderen behandelde ze met huis-tuin-en-keukenmiddelen.

Afgelopen dinsdag kregen Franke en Hildebrandt hun vonnissen te horen, met straffen variërend tussen 1 en 15 jaar voor diverse misdrijven.

Verleden YuTube moeder roept vragen op

Ruby Franke’s opvoedmethoden kwamen eerder onder vuur te liggen toen in 2015 bezorgde volgers aan de bel trokken over de mishandelingspraktijken van de vrouw. 1 van haar zonen moest bijvoorbeeld als straf 7 maanden op een zitzak slapen, een maatregel die Franke op haar kanaal rechtvaardigde.

Bij haar veroordeling toonde YouTube moeder Franke berouw. Ze gaf toe dat ze verkeerde adviezen van anderen opvolgde, wat haar in een ‘duister waanidee’ liet leven.

Grondige reflectie over de impact van online adviezen

Dit onthutsende voorval brengt de verantwoordelijkheid van influencers ernstig in twijfel. In het bijzonder influencer-ouderschap. Het roept op tot een grondige reflectie over de impact van online adviezen.

En dan hebben we het nog niet eens over de gruwelijke tips waar je je aan blootstelt als je het dark-web bezoekt. Over dit onderwerp lees je meer in deze blog: Het dark web, wat gebeurt er onder de oppervlakte van het internet.

Bron: NU.

Meer over: