Ga naar de inhoud

Youp van ’t Hek leeft 2 weken in Italiaanse hel

Update:
Youp van 't Hek

Het leven van Youp van ’t Hek is er na zijn allerlaatste theatershow niet minder opwindend door geworden. Sterker nog, de gevierde ex-cabaretier beleeft zo zijn horror momenten, blijkt uit zijn laatste wekelijkse column in NRC.

Zwembad blijkt doopvont voor te vroeg geboren lilliputters

Tijdens zijn verblijf in wat in de advertentie voor een idyllisch Italiaanse vakantievilla moest doorgaan – Van ‘ t Hek trekt er graag op uit naar Bella Italia – liep het mis.

Op de foto’s leek het zwembad een 50 meter lang wedstrijdbad, maar bleek een doopvont voor te vroeg geboren lilliputters en past amper in het benauwde vinextuintje’, tekent de columnist op. En voor het beloofde uitzicht op zeezicht moest hij op een wankele ladder staan om over een doodsaaie heg te kunnen turen.

De geur van dooie muizen 

Zijn vakantieoptrekje was verder totaal ruk. De luiken in de slaapkamer konden niet dicht zodat hij ’s morgens vroeg al zijn bed uit fikt. En een lawaai makende tafelventilator moet doorgaan voor een airco die het maar niet lukt om de geur van dooie muizen te verdrijven. 

Blaffende honden

Youps vakantieburen bezitten 6 keffertjes, die 24/7 aan een stuk door blaffen. Zelf kunnen de buren daar niet tegen en zorgen dat ze de hele dag niet thuis zijn. Als ze niet blaffen dan janken ze ontroostbaar. Kortom: Youp leeft zijn Italiaanse droom 2 weken in een hel.

Youp draagt zijn verlies als een man

Maar klagen bij de Max Vakantieman is er niet bij? Nee, Youp neemt zijn verlies. Het vakantiehuisje gebruikt hij samen met zijn vrouw alleen om een paar uurtjes te slapen. “Verder mijden we het als de corona, de mazelen, de kinkhoest en het levensgevaarlijke zeeschuim.” 

Italiaanse Pipo blijft Youp parten spelen 

Dus elke ochtend naar het strand om daar te blijven tot de eettentjes ’s nachts sluiten. De Nonna ’s koken daar nog steeds de sterren van de hemel en de rest van de familie schenkt prachtige wijnen uit de streek. Een flinke stapel boeken doet de rest om de tijd door te komen. Niettemin blijft die Italiaanse Pipo die hem het vakantiehuisje heeft aangesmeerd in zijn hoofd spoken.

Bron: NRC. Foto: BSR Agency/Gentle Look via Getty Images

Meer over: