Ga naar de inhoud

Waarom een winterschilder een slimme keuze is voor jouw huis

Update:
Winterschilder

Als de bladeren van de bomen waaien, denken de meeste mensen niet meteen aan schilderwerk. Toch kan het najaar en de winter de perfecte periode zijn om je huis een frisse, nieuwe uitstraling te geven. Het inschakelen van een winterschilder biedt voordelen, meer dan je misschien denkt. Ontdek waarom een winterschilder een slimme en voordelige keuze is.

Wat is een winterschilder?

Een winterschilder is een vakman die ook in de wintermaanden zijn diensten aanbiedt, vaak tegen gereduceerde tarieven. In deze tijd van het jaar is de vraag naar buitenschilderwerk namelijk lager, waardoor schildersbedrijven graag hun vakmensen of zichzelf aan het werk houden.

Waarom is een winterschilder goedkoper?

Omdat de winterperiode traditioneel rustiger is voor schildersbedrijven, kan het inschakelen van een winterschilder je flink wat geld besparen, zonder in te leveren op kwaliteit. Let wel op, doe altijd eerst goed onderzoek naar een gerenommeerd schildersbedrijf. Het helpt door eens rond te vragen bij anderen die hun huis lieten schilderen. Neem daar ook zeker een kijkje, bij het afgeleverde schilderwerk, dan weet je wat je mag verwachten.

Kan je buiten schilderen in de winter?

Kan je wel buiten schilderen als het koud is? Buiten schilderen hangt altijd af van het weer. Bij vorst of regen is het natuurlijk niet ideaal om buiten te schilderen. Op droge, milde winterdagen is het prima mogelijk. En zijn de afgelopen jaren toch geen lange strenge winters meer. Veel schilders gebruiken tegenwoordig ook steeds vaker speciale verfsoorten die beter bestand zijn tegen kou.

Lees ook: Deze klussen zijn perfect voor het najaar.

Veel mensen maken fouten zoals het gebruik van verkeerde verf, wat het resultaat negatief beïnvloedt. Verf met UV-bescherming beschermt het hout tegen schadelijke stralen en verlengt de levensduur van je schilderwerk.

Binnen schilderen: het hele jaar door mogelijk

Het najaar is ook een geweldige periode om je interieur op te frissen. Denk aan het schilderen van muren, plafonds, kozijnen en deuren. Binnen schilderen heeft geen last van weersomstandigheden. Bovendien is het een geweldige manier om tijdens de donkere dagen wat kleur en warmte in huis te brengen.

TIP: Lak, beits en vernis, dit zijn de verschillen.

Waarom wachten met je huis schilderen tot de lente?

  • Veel mensen stellen schilderwerk onnodig uit tot de lente of zomer, omdat ze denken dat dat de enige goede periodes zijn. Een winterschilder blijkt nu dezelfde hoogwaardige kwaliteit (vaak tegen een lagere prijs) te bieden.
  • Is de winterschilder geweest in oktober of november, dan kun je de lente lekker gaan genieten van klusjes in de tuin ofzo. Je huis ziet er dan in de lente piekfijn uit zonder lelijke steigers langs de gevels, midden tussen je planten.
  • Regelmatig onderhoud houdt je huis beschermd tegen de elementen en voorkomt dure bouwreparaties (door bijvoorbeeld houtrot) op lange termijn.
  • Tot slot: Of het nu gaat om binnen- of buitenschilderwerk, de wintermaanden zijn de maanden om je huis die broodnodige opfrisbeurt te geven.

Tiktok video: mag je schilderen in de winter?

Bekijk hieronder dit advies >>

Meer over: