Ga naar de inhoud

Staat Wibi Soerjadi nog steeds in het krijt?

Wibi Soerjadi schulden

Na een lange strijd tegen financiële moeilijkheden, is Wibi Soerjadi terug aan de top. Toch blijven er schulden als een donkere wolk boven zijn hoofd hangen. Na jaren van financiële rampspoed, lijkt Wibi Soerjadi wel weer op de been te zijn. Inderdaad ‘lijkt’. 

Vermaarde pianist bezweek bijna onder enorme schuldenlast

In 2009 had Wibi eveneens financiële moeilijkheden toen hij zijn optredens moest annuleren vanwege gehoorproblemen. Zijn verzekering dekte de kosten niet. De vermaarde pianist, die bijna bezweek onder een kolossale schuldenlast, heeft naar verluidt zijn fortuin weer opgebouwd, aldus Weekend.

  • Hoeveel verdient Nederlands meest bekende pianist Wibi Soerjadi per optreden? Je leest het op Pure Luxe.

Nog steeds geen cent gezien

Toch heeft ondernemer Obbo Spanjaard nog steeds geen cent gezien. De eigenaar van een muziekzaak, gespecialiseerd in de verhuur van vleugels, verhuurde ooit vleugels aan Soerjadi en kreeg niet betaald. 

De rechter oordeelde later dat Soerjadi aan Spanjaard een bedrag van 175.000 euro schuldig was. Spanjaard dacht op dat moment dat Soerjadi bankroet was en dat er dus niets viel te halen. Dat blijkt vandaag de dag anders. 

Poging tot schuldenafkoop

Wibi stelde destijds voor om slechts een fractie van het verschuldigde bedrag te betalen, namelijk 25.000 euro. Daar ging Spanjaard niet mee akkoord. Hij vermoedde dat er meer uit te halen viel. Het bleek uiteindelijk nul te zijn.

Volgens Spanjaard heeft Soerjadi mensen bedrogen. Hij zou overal en nergens geld lenen en iedereen in de steek laten. De totale schulden bedragen 10.000-den euro’s.

Lees verder onder het Instagram-bericht van Wibi Soerjadi op de Malediven >>

Lastig om geld alsnog te incasseren

Wibi heeft inmiddels zijn oude vennootschap opgeheven en zijn nieuw verdiende geld stroomt nu binnen via Soerjadi Holdings BV. Ondanks dat Soerjadi opnieuw aanzienlijke sommen verdient, maakt deze constructie het voor Spanjaard lastig om zijn geld alsnog te incasseren.

Zien de schuldeisers ooit hun geld terug? Of moeten ze daarvoor weer eerst een rechtszaak starten?

Bron: Weekend. Hoofdfoto: Wibi Soerjadi in Disneyland Parijs. Foto: BSR Agency/Gentle Look via Getty Images.

Meer over: