Ga naar de inhoud

Weer of geen weer tijdens de F1 Dutch Grand Prix in Zandvoort? Het weerbericht

Update:
Weer tijdens Grand prix Zandvoort dit weekend

Vandaag begint hét raceweekend van de Formule 1 Grand Prix van Nederland op het circuit in Zandvoort. Krijgen we mooi weer of moeten de de coureurs oppassen met glad weer. Weer of geen weer tijdens de F1. Lees hier wat je als fan kan verwachten.

Zien: op deze bijzondere wijze komt Max Verstappen tot rust voor de race.

Weersverwachtingen voor F1 Grand Prix wisselend

Het succes van een Formule 1 staat en valt soms met het weer. Gelukkig lijkt het rondom de vrije trainingen en de kwalificatie in Zandvoort droog te blijven met een temperatuur van ongeveer 21 graden Celsius.

Vrijdag is er wel regen voorspeld. Vooral tijdens de vroege uurtjes. Ga je er naartoe, doe je er als bezoeker goed aan om voorbereid te zijn op regenachtige omstandigheden, vooral in de ochtend.

Weersvoorspellingen voor zaterdag

De zaterdag ziet er wat onvoorspelbaarder uit. Er is een kans van 50% tot 60% op regen gedurende de hele dag, inclusief de 3e vrije training en de kwalificatie. De temperaturen liggen rond de 19 graden Celsius. Deze wisselvallige weersomstandigheden spelen een grote rol in hoe de coureurs en teams hun strategieën aanpassen.

Hoe laat begint de F1? Dit zijn de F1 tijden.

Zondag: droge F1 race verwacht

Zondag, de dag van de race zelf, zijn de omstandigheden gunstig. Het belooft een zonnige dag te zijn met een temperatuur van ongeveer 18 graden Celsius. Het vooruitzicht op een droge race maakt het niet alleen voor de coureurs gunstig, het is is dan ook veel gezelliger en aangenamer voor de fans.

  • Hoewel de voorspellingen positief zijn voor de race, kan het weer in Nederland snel omslaan. Het blijft belangrijk om goed voorbereid te zijn. Kijk voor je vertrekt altijd even op weer.nl voor de meest actuele informatie.

Wie gaat er zegevieren op Zandvoort?

De afgelopen 3 seizoenen won Max Verstappen de F1 Grand Prix van Nederland, waardoor hij het weekend ongeslagen in zal gaan. De vraag die op ieders lippen brandt, is of Verstappen deze reeks kan voortzetten.

Dit jaar heeft Red Bull Racing niet de snelste auto op de grid. Zeker McLaren en Mercedes vormen een uitdaging om Verstappens ongeslagen winst op Zandvoort te doorbreken.

De sfeervolle atmosfeer

Verstappen zelf blikte vooruit op het weekend en noemde het een “altijd een fantastische sfeer.” Het enthousiasme van de fans en de unieke sfeer op het circuit van Zandvoort voegen een extra laag spanning toe aan het raceweekend. Dit maakt de F1 Grand Prix van Nederland tot een evenement dat niemand graag mist.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Invloed van het weer op de F1 race

Het weer speelt een cruciale rol in de uitkomst van race-weekenden in Zandvoort. De unieke ligging van het circuit, midden in de duinen en dicht bij de zee, zorgt voor wisselvallige weersomstandigheden. Regenbuien maken het wegdek verraderlijk glad, wat het kiezen van de juiste banden en strategie essentieel maakt.

Dit kan het verschil betekenen tussen een podiumplaats en een plek verder naar achteren in het veld. Bijvoorbeeld, tijdens de race van 2023, daar zorgde de hevige regenval voor een chaotische start en een tijdelijke onderbreking van de race.

Bronnen: GPfans, racingnews356.
Hoofdfoto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images.

Meer over: