Ga naar de inhoud

Auto verkopen? 3 tips die de waarde meteen doen stijgen

Wondercar
In samenwerking met: Wondercar

Je hoort vaak handige tips over hoe je je huis voor zoveel mogelijk geld verkoopt. Van het bakken van een verse appeltaart als er mensen komen kijken, tot het opruimen van alle persoonlijke spullen. Wanneer het gaat om de verkoop van een auto wordt hier (nog) minder bij stilgestaan. Terwijl het inzetten op het verhogen van de waarde van een auto best een leuk extra zakcentje kan opleveren.

Hoe je je waarde van je auto verhoogd? Probeer deze 3 slimme tips eens:

3 tips voor waarde verhoging van je auto

1. Trek van leer

Een auto reparatie hoeft niet alleen wanneer er pas daadwerkelijk schade is. Ook bij de verkoop van je auto kan het lonen om kleine zaken, die niet goed meer zijn, te vervangen. Zo verhoog je de tevredenheid na een mogelijke proefrit.

Niet alleen een deuk laten verwijderen of een krasje laten wegpoetsen zijn opties. Dit gaat vandaag de dag nog wel wat verder. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van stof op stoelen of het repareren van gaatjes hierin. Deze handelingen zijn eenvoudig te doen, tegen aantrekkelijke tarieven. Je zult versteld staan van het resultaat, het interieur van de auto knapt er zo van op dat de waarde direct stijgt!

2. Goed gepoetst

Tegenwoordig is je auto gewoon even door de wasstraat halen niet altijd meer voldoende om het écht te laten glimmen. Tenminste wanneer je de auto vergelijkt met andere auto’s die een poetsbeurt 2.0 hebben gehad. Auto’s kunnen tegenwoordig eenvoudig gewaxt en zelfs gepolijst worden. Hier zijn speciale bedrijven voor die bij je aan huis komen en je auto van binnen én buiten écht even heel grondig reinigen. Het resultaat? Een blinkende auto waar je ogen bijna pijn van gaan doen.

Auto onderhouden om de waarde te laten stijgen

3. Hangt er géén luchtje

Die appeltaart hoef je niet in je auto te zetten, maar een lekkere geur in een auto speelt bij de verkoop zeker een rol. Van een hondengeur tot sigarettenlucht, beide werken ze niet mee aan de verkoop. Kies beter niet zo’n standaard geurzakje aan je achteruitkijkspiegel, maar investeer in een vrij neutrale maar frisse geur voor in je auto.

Kortom, je auto verkopen is iets wat je met de nodige zorgvuldigheid en voorbereiding moet aanpassen.

Na investering komt rendement

Wanneer je dat doet, dan zal je zien dat er een leuk bedrag uit te halen valt. Soms vraagt het eerst even om een kleine investering, om daarna een groter bedrag ervoor terug te krijgen. Schroom niet een professional hiervoor in te schakelen, dan weet je zeker dat het goed en grondig gebeurt!

In samenwerking met: Wondercar

Meer over: