Ga naar de inhoud

Koning Willem-Alexander viert Koningsdag 2025 in Doetinchem

Koningsdag 2025 Doetinchem

Koning Willem-Alexander viert volgend jaar Koningsdag 2025 in Doetinchem, samen met zijn gezin en familie. De gemeente in het oosten van Gelderland is verheugd met de komst van het koningspaar en start al met de voorbereidingen.

Voorbereidingen Koningsdag 2025 in volle gang

Zaterdag 26 april 2025 is koning Willem-Alexander samen met zijn gezin en andere leden van de koninklijke familie welkom in Doetinchem. Hoewel het exacte programma nog niet bekend is, zijn de voorbereidingen al in volle gang. De gemeente kijkt uit naar dit bijzondere evenement en heeft alvast laten weten dat de vlag uit kan.

Burgemeester Mark Boumans: “We zijn super trots en blij dat de Koning de uitnodiging van Doetinchem heeft aangenomen! Namens alle inwoners heet ik de koning, de leden van het koninklijk gezin en leden van de koninklijke familie van harte welkom in Doetinchem, het hart van de Achterhoek.”

Blijdschap in de gemeente Doetinchem

De gemeente is erg blij met het nieuws en reageerde enthousiast op X. “De vlag kan uit!” luidde het bericht van de gemeente. Burgemeester en inwoners zijn trots dat ze de koning mogen ontvangen en hopen er een onvergetelijke dag van te maken.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Dit jaar vierde de koninklijke familie Koningsdag in Emmen, wat ook een groot succes was. De festiviteiten trokken veel publiek en de sfeer was geweldig. In 2023 was Rotterdam de gaststad voor Koningsdag, waar ook veel bewonderaars van de koning aanwezig waren om hem toe te juichen.

Programma Koningsdag 2025 nog onbekend

Hoe het programma voor Koningsdag 2025 in Doetinchem eruit gaat zien, is nog niet bekend. De gemeente en het Koninklijk Huis maken dit later dit jaar bekend. Tot die tijd kan Doetinchem zich voorbereiden op een koninklijk feest.

  • Schrijf je in voor de Startpagina Nieuwsbrief, dan ontvang je voortaan elke week het laatste nieuws over de royals en andere bekende mensen en tips en weetjes.

Waarom Koningsdag 2025 in Doetinchem?

Het is niet de eerste keer dat Koningsdag gevierd wordt in de provincie Gelderland. Toch heeft koning Willem-Alexander ervoor gekozen om Doetinchem te bezoeken vanwege de bijzondere historie en gastvrije cultuur van de Achterhoek. De inwoners van Doetinchem zijn super trots en vereerd dat hun uitnodiging door de koning is aangenomen. Dit biedt een unieke gelegenheid voor de regio om zich op een nationale schaal te presenteren.

Wanneer wordt Koningsdag 2025 gevierd?

  • Let op: de viering vindt niet zoals gebruikelijk plaats op 27 april, de verjaardag van de koning. In 2025 valt Koningsdag op zaterdag 26 april. Dit komt omdat Koningsdag niet op een zondag mag vallen.

De tekst gaat verder onder de video van Omroep Gelderland >>

Historische viering van Koningsdag

Hoewel de festiviteiten voor Koningsdag 2025 nog in de maak zijn, kan de gemeente terugkijken op eerdere succesvolle evenementen zoals het theaterfestival Buitengewoon en de Stadsfeesten. Deze evenementen laten zien dat Doetinchem beschikt over een sterke organisatorische capaciteit en een betrokken gemeenschap. De voorbereidingen zijn in samenwerking met de Provincie Gelderland en omliggende gemeenten.

Bronnen: Koninklijk huis, AD
Hoofdfoto: Patrick van Katwijk/Getty Images

Meer over: