Ga naar de inhoud

Vriendin van Clint Eastwood overlijdt aan hartaanval

Vriendin Clint Eastwood overleden

Christina Sandera, de vriendin van Clint Eastwood, is op 61-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Dit trieste nieuws kwam naar buiten op vrijdag. De Monterey County Health Department heeft het overlijden van Christina Sandera bevestigd. Volgens hen kreeg zij een fatale hartaanval, wat uiteindelijk haar dood betekende. De Amerikaanse krant, de New York Post, ontving de officiële verklaring van de gezondheidsinstantie.

Een groot verlies voor Clint Eastwood

Clint Eastwood, de 94-jarige acteur en regisseur, heeft hiermee een harde klap moeten incasseren. Christina Sandera was al geruime tijd zijn vriendin en hun relatie werd door veel mensen in de industrie bewonderd. Het nieuws zorgt voor een golf van rouw en medeleven richting Eastwood en zijn naasten.

De dood van Christina Sandera heeft ook binnen de filmwereld veel emoties losgemaakt. Collega’s en vrienden van Clint Eastwood hebben hun medeleven geuit en betuigen hun steun aan de rouwende acteur en zijn familie.

Een tragisch moment

Dit nieuws van het overlijden van Christina Sandera benadrukt opnieuw hoe fragiel het leven kan zijn. Een hartaanval kan onverwacht en fataal zijn, en het verdriet dat daarmee gepaard gaat, is onbeschrijfelijk.

De tekst gaat onder de video verder >>

Christina Sandera: haar leven en relatie met Clint Eastwood

Christina Sandera en Clint Eastwood ontmoetten elkaar in 2014 bij Eastwood’s Mission Ranch Hotel en Restaurant in Carmel-by-the-Sea, Californië, waar ze als hostess werkte. Hun relatie begon kort daarna en ondanks hun publieke bekendheid, wisten ze hun relatie grotendeels buiten de schijnwerpers te houden.

Sandera stond bekend om haar lieve en zorgzame aard, zoals door vele vrienden en familieleden werd bevestigd. Ze vergezelde Eastwood naar verscheidene prestigieuze evenementen, waaronder de Oscars in 2015, maar bleef meestal ver van de media-aandacht.

Oorzaken en gevolgen van atherosclerotische hartziekten

De dood van Christina Sandera werd niet alleen veroorzaakt door een hartaanval, maar ook door atherosclerotische coronaire hartziekte. Deze aandoening ontstaat wanneer vetafzettingen, bekend als atheromen, zich ophopen op de wanden van de kransslagaders. Dit maakt de slagaders smaller, waardoor de bloedtoevoer naar het hart en de rest van het lichaam wordt beperkt. Wanneer atheromen scheuren, kunnen zich bloedstolsels vormen die de bloedstroom nog verder blokkeren, wat kan leiden tot een hartaanval of beroerte. Het is een vaak voorkomende aandoening bij oudere volwassenen en benadrukt het belang van cardiovasculaire gezondheid en preventieve maatregelen.

Bron van AD. Foto :Jason LaVeris/FilmMagic voor Getty Images

Meer over: