Ga naar de inhoud

Ontdek De Vossemeren en de omgeving

De Vossemeren
In samenwerking met: Centerparcs

Dicht bij huis, maar toch het gevoel hebben dat je ergens ver weg bent? Bezoek dan Center Parcs De Vossemeren, gelegen in Lommel, net over de grens in België, onder Eindhoven. Dit vakantiepark ligt midden in de Kempen en vlak bij Nationaal Park Bosland. Ontdek de gevarieerde en prachtige natuur die deze regio te bieden heeft.

De zanderige Kempen

De Kempen is een uitgestrekt zandgebied dat zich uitstrekt van Antwerpen tot Limburg en het Vlaams-Brabant, waar De Vossemeren ligt. Hier vind je diverse natuurfenomenen zoals bossen, heidegebieden, landbouwgronden en prachtige dorpjes. Wandelen door deze afwisselende landschappen is een heerlijke manier om te ontspannen. Wil je het hele gebied verkennen? Pak dan de fiets. De Kempen beslaat maar liefst 6000 vierkante kilometer.

In de Kempen tref je veel traditionele landbouw aan, zowel veeteelt als akkerbouw. Daarbuiten is er ook volop variatie: uitgestrekte naaldbossen, heidelandschappen, vennen en beekdalen. Bezoek ook de klassieke steden in de regio, zoals Turnhout, Geel of Lier. Hier vind je prachtige middeleeuwse kastelen, kerken en molens die de rijke geschiedenis van de streek weerspiegelen.

Nationaal Park Bosland

Op slechts een paar kilometer van De Vossemeren vind je Nationaal Park Bosland, een van de grootste bosgebieden van Vlaanderen. Hier kun je genieten van uitgestrekte naaldbossen, loofbossen, heidegebieden, vennen en duinen. Voor liefhebbers van bijzondere planten- en dierensoorten is Bosland een paradijs. Je kunt er zeldzame planten, vogels, vlinders en zelfs amfibieën spotten. Het park biedt diverse fiets- en wandelroutes. Vraag bij aankomst naar de verschillende mogelijkheden en ontdek het op jouw eigen tempo.

Een niet te missen hoogtepunt is De Sahara van Lommel, een uniek natuurgebied met uitgestrekte zandvlaktes omringd door dennenbossen. Hier vind je ook een waterplas waar je diverse watersporten kunt beoefenen. Perfect voor een dagje uit in de natuur.

Tekst gaat verder onder de video >>>

Dagje vol plezier en ontspanning in Lommel

Begin je dag met een bezoek aan het GlazenHuis, een uniek museum en werkplaats gewijd aan hedendaagse glaskunst. Hier kun je niet alleen bewonderen, maar ook zelf de kunst van het glasblazen ervaren. Voor natuurliefhebbers is het natuurreservaat De Lommelse Sahara een must-see. Dit unieke landschap, gekenmerkt door zijn witte zandvlaktes en azuurblauwe waterplassen, biedt prachtige wandelroutes en picknickplaatsen.

Vergeet niet je camera mee te nemen om de betoverende uitzichten vast te leggen. Voor een vleugje cultuur kun je een bezoek brengen aan de imposante Sint-Pietersbandenkerk, bekend om haar indrukwekkende architectuur en serene sfeer. Tot slot, geniet van een heerlijke maaltijd in een van de gezellige bistro’s in het centrum van Lommel, waar je kunt proeven van zowel Belgische als internationale gerechten.

Tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Activiteiten en ontspanning in De Vossemeren

Terug in De Vossemeren is te genieten van tal van faciliteiten. Trek een paar baantjes in het subtropische zwembad Aqua Mundo, ontspan in het bubbelbad of probeer de glijbanen uit. Voor wie graag actief bezig is, biedt het park ook tal van sportmogelijkheden zoals tennis, minigolf en watersporten. Ook voor de influencers en fotografen onder ons, je kunt hier prachtige plaatjes schieten.

Tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Huisdieren welkom in De Vossemeren

Er is bij de ingang van het park gratis parkeergelegenheid beschikbaar en er zijn oplaadpunten voor elektrische auto’s. Je kunt ook je huisdier meenemen tijdens je verblijf (maximaal 2 huisdieren per accommodatie). Jouw lieve viervoeter is meer dan welkom. De gratis Center Parcs app helpt je bij al jouw voorbereidingen en begeleidt je tijdens je verblijf.

Wist je ook dat Center Parcs De Vossemeren bekend staat om zijn leuke dieren? Ze hebben een heuse kinderboerderij met zwanen, geiten en nog veel meer. Gegarandeerd urenlang speelplezier voor je (klein)kinderen – en stiekem ook voor jezelf.

Tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Discovery Park

Er is nog meer speelplezier. Center Parks de Vossemeren heeft namelijk Discovery Bay. Dit is een avontuurlijke indoor piratenwereld speciaal ontworpen voor jonge ontdekkingsreizigers. Deze exotische baai biedt zowel kinderen als volwassenen de kans om op avontuur te gaan. Speel in het water en zand, klim aan boord van het piratenschip en trotseer de hangbrug voor een echte piratenervaring. Kinderen kunnen hier volop spelen met water en zand, dus het is handig om extra kleding mee te nemen! Heb je behoefte aan wat rust? Geniet dan van een drankje of een snack in de Jolly Roger Bar, waar je een prachtig uitzicht hebt over Discovery Bay.

Boek nu jouw vakantie

Ook genieten van al het moois dat De Vossemeren en de omgeving te bieden hebben? Boek direct jouw verblijf of neem een kijkje op de website van Center Parcs voor andere accommodaties in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Er is toch niets leukers dan vakantieplannen maken?

Waar wacht je nog op? Ontdek Center Parcs De Vossemeren en de pracht van de Kempen en Park Bosland.

In samenwerking met: Centerparcs

Meer over: