Ga naar de inhoud

Voor wie is een scootmobiel mogelijk en geschikt? Tips aanvragen scootmobiel!

Scootmobiel voor wie mogelijk en geschikt
In samenwerking met: DB Marketing

De scootmobiel begint steeds gewoner te worden op de Nederlandse stoepen, in winkels en andere gelegenheden. Waar er voorheen nog een bepaald stigma over hing, wordt het gebruikelijker om je ervan te bedienen. Voor wie is een scootmobiel eigenlijk bedoeld en geschikt, en hoe kom je ervoor in aanmerking?

Een scootmobiel kopen of aanvragen

In principe kan iedereen een scootmobiel nemen. Als je er het geld voor neertelt, kun je er gewoon een kopen en mag je er in de openbare ruimte gebruik van maken. Ook als je niet gehandicapt of hulpbehoevend bent. Er is zelfs geen rijbewijs voor nodig.

Wordt een scootmobiel vergoed?

Niet iedereen heeft echter het geld om zelf zo’n dure aanschaf te doen. Dan is er gelukkig nog de optie van het aanvragen van een scootmobiel bij de gemeente. Als je er een krijgt toegewezen, betaal je enkel een eigen bijdrage. De rest wordt vergoed.

Hoe kom je in aanmerking?

Je krijgt niet zomaar een toewijzing. Daarvoor moet je kunnen aantonen dat er bij jou sprake is van een functiebeperking, die ervoor zorgt dat je geen langere afstand lopend kunt afleggen. Een ergotherapeut kan je helpen bij de aanvraag.

Waarom zou je een scootmobiel nemen?

Technisch gezien kun je een scootmobiel kopen omdat je lui bent en geen zin hebt om ver te lopen, maar dan behoor je natuurlijk niet tot de doelgroep. Een scootmobiel is bedoeld voor mensen die problemen ervaren met hun fysieke mobiliteit.

Niet aan huis gekluisterd

Als je niet meer zo goed in staat bent om veel te lopen omdat het lichaam niet meer meewerkt, maar je wil niet de hele dag thuis blijven, dan is het een goede keuze om voor een scootmobiel te gaan. Die stelt je in staat om toch gewoon het huis uit te gaan, boodschappen te gaan doen en sociale contacten te onderhouden.

Een scootmobiel neem je als vervoersmiddel. Het is geen alternatief voor een rolstoel. Als je helemaal niet meer in staat bent om te lopen, is een elektrische rolstoel een optie om je actieradius en zelfstandigheid zo groot mogelijk te houden.

Afbeelding met buitenshuis, boom, plant, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Voordelen scootmobiel

Een elektrische scootmobiel biedt voor veel mensen uitkomst. Zeker in een maatschappij waar vergrijzing aan de orde van de dag is.

De scootmobiel is een bruikbare oplossing om veel mensen betrokken te houden bij de wereld buiten hun deur. Dat is immers een belangrijke voorwaarde om je fijn te kunnen voelen. Als de buitenwereld van je afgenomen wordt, is het leven vaak niet meer zo leuk. Gelukkig zijn er vele soorten scootmobielen, om dát moment zo ver mogelijk uit te kunnen stellen.

In samenwerking met: DB Marketing

Meer over: