Ga naar de inhoud

Viktor Brand’s bijzondere rol in nieuw programma: “Een Plek Onder De Zon”

Update:
Viktor Brand presentator Een Plek Onder De Zon

Viktor Brand schittert vanaf donderdag als presentator in het nieuwe huizenprogramma Een Plek Onder De Zon op Net5. Hij helpt mensen bij hun zoektocht naar een droomhuis in het buitenland. Wat maakt zijn rol in nog een programma over droomhuizen zo bijzonder?

De rol van Viktor Brand

In zijn rol als presentator combineert Viktor Brand de functies van reisleider en makelaar. Brand verklaart dat het programma begint met een gesprek met een lokale makelaar, die de informatie en sleutels van 3 potentiële huizen verschaft.

Vervolgens verdiept Viktor zich in de details en fungeert hij als assistent van de makelaar. Dit omvat ook het verstrekken van informatie over de omgeving en het beantwoorden van vragen tijdens hun huiszoektocht.

Deze rol is uniek in vergelijking tot de meeste huizenprogramma’s.

Lees ook: René en Natasja Froger presenteren spannende klus- en woonwedstrijd op NET 5

Andere presentatoren en locaties

Naast Viktor Brand hebben ook bekende presentatoren als Winston Gerschtanowitz en Bridget Maasland hun bijdrage aan het programma geleverd. Zij hielpen bij de zoektocht naar woningen in landen zoals Spanje, Italië, Zweden, Portugal en Frankrijk.

Viktor Brand zelf assisteerde voornamelijk in Spanje en Frankrijk, waarbij hij zijn voorliefde voor Spanje niet onder stoelen of banken stak. Hij deelt openlijk dat vooral Mallorca zijn hart heeft veroverd, maar ook gebieden zoals Andalusië en Alicante zijn favorieten van hem.

Lees ook: Jan Smit gaat aan de slag als makelaar in Spanje.

Persoonlijke drijfveren en dromen

De 53-jarige presentator geniet enorm van het helpen realiseren van de dromen van deelnemers. Het brengt zijn eigen langgekoesterde wens om een buitenlands avontuur te beleven dichtbij.

Vertrekt Brand zelf ook naar het buitenland?

Door het programma voelt Viktor zich opnieuw gemotiveerd om in de nabije toekomst te verhuizen. Hij merkt op dat hij veel heeft geleerd over wat belangrijk is bij het kopen van een huis in het buitenland. Hoewel hij nog niet weet of hij definitief naar een ander land zal verhuizen, blijft de wens om binnen enkele jaren een geschikte plek te vinden levend.

De invloed van omgevingsfactoren op huiskeuze

Wanneer deelnemers hun droomhuis in het buitenland zoeken, spelen omgevingsfactoren een cruciale rol in hun beslissing. Viktor Brand benadrukt dat de schoonheid en het aanbod van activiteiten in de omgeving vaak doorslaggevend zijn. Of het nu gaat om de nabijheid van de kust, culturele bezienswaardigheden of de lokale gastronomie, deze elementen dragen bij aan de aantrekkingskracht van een huis.

Dit heeft Brand ook persoonlijk ervaren tijdens zijn bezoeken aan regio’s zoals Mallorca, waar het leven en de natuur hand in hand gaan om een uniek woongenot te bieden.

Viktor Brand’s kennisoverdracht aan deelnemers

Naast zijn rol als presentator, fungeert Viktor Brand als een bron van waardevolle informatie voor de deelnemers. Hij deelt niet alleen zijn passie voor verschillende regio’s, maar voorziet hen ook van essentiële kennis over praktische zaken bij het kopen van vastgoed in het buitenland.

Dit kan gaan van juridische aspecten en fiscale regelingen tot het begrijpen van lokale marktdynamieken. Brand’s ervaring en inzichten helpen deelnemers om meer geïnformeerde beslissingen te nemen, waardoor hun droom om een huis onder de zon te bezitten werkelijkheid kan worden.

Viktor Brand vertelt hoe het nu gaat met mr. Frank Visser

Mr. Frank Visser moest dit jaar, na een huwelijk van 45 jaar, afscheid nemen van zijn vrouw Margot. De reden is dat zij kwam te overlijden. Viktor Brand vertelt het nu met hem gaat.

Bekijk de Shownieuws uitzending hieronder terug >>

Lees je graag nog even door? Dan is dit ook leuk om te lezen: Hoeveel betalen deelnemers mee aan een woonprogramma zoals Eigen Huis en Tuin?

Bronnen:

Talpa, RTL I Hoofdfoto: Canva

Meer over: