Ga naar de inhoud

Welke dingen worden het vaakst vergeten op vakantie? Deze 10 items

vergeten

De aanstaande vakantie wekt vaak een mix van opwinding en chaos op, vooral tijdens de beruchte inpakfase. Ondanks gedetailleerde planning en checklistvinkjes, ontglippen ons nog steeds wat essentiële items die onze vakantie-ervaring enorm kunnen beïnvloeden. Laten we eens graven in de vergeten schatten die wij én onze lezers maar al te vaak over het hoofd zien tijdens het inpakken.

Goede voorbereiding is het halve werk. Ben je wel eens iets heel belangrijks vergeten mee te nemen toen je op vakantie ging?

1. Opladers en powerbanks

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar ruim de helft van alle reizigers vergeet wel zijn of haar oplader. Of het nu gaat om de smartphone, camera, tablet of laptop, het is cruciaal ervoor te zorgen dat al je elektronica opgeladen kan worden. Een vergeten oplader kan snel een schaduw werpen over je vakantiepret. Want ja, wat ben je zonder telefoon?

Gelukkig hebben de meeste hotelketens hiervoor een simpele oplossing gevonden: je kunt ze kopen aan de receptie. Wel voor een hoofdprijs. Maar ach, dat mag de pret niet drukken. Op vakantie is altijd alles minder duur.

2. Toiletartikelen als scheermessen en shampoo

Toiletartikelen zoals tandpasta, shampoo, scheermessen en zeep lijken vanzelfsprekend, maar ze worden verrassend vaak vergeten. Sommige reizigers nemen aan dat hun accommodatie deze voorziet, maar het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Kleine reisformaten in je bagage zijn handig om ruimte te besparen en voldoen aan luchtvaartbeperkingen.

3. Nagelschaartje

Klein van stuk maar groots in impact. Het het nederige nagelschaartje wordt vaak vergeten. Onderweg een gebroken of scherpe nagels kunnen het verschil maken tussen comfortabel reizen en jezelf ongemakkelijk voelen tijdens de hele reis. Stop dit kleine, maar krachtige instrument in je toiletartikelenkit en knip jezelf naar reisgeluk. Vergeet ook je vijl niet. Nog slimmer: maak een reistoilettas. Dan weet je zeker dat je niets vergeet.

4. Medicatie

Medicijnen zijn, gek genoeg, vaak het laatste waar mensen aan denken bij het inpakken. Ze zijn essentieel voor een zorgeloze vakantie. Zorg ervoor dat je voldoende medicijnen inpakt, inclusief eventuele voorgeschreven medicijnen, EHBO-benodigdheden en reisziektepillen. Het is ook handig om een kopie van je recepten bij je te hebben, vooral als je naar het buitenland reist. Wees slim en stop in ieder geval wat ORS én neusspray in je koffer.

5. Vliegticket

In de categorie ‘Je meent toch niet dat ik dat ben vergeten?!’ staat het vliegticket vaak onbedoeld op de lijst van vergeten items. Alsof het een eigen wil heeft om niet deel te nemen aan de vakantiepret. Voorkom een komische reisblunder en zorg dat dit magische papiertje – of digitale wonder – bovenaan je checklist staat. Zo voel je je niet als Alice die voor een gesloten deur staat in Wonderland.

TIP: denk ook aan hotelreserveringen. Het is raadzaam om kopieën van deze documenten te maken en ze op verschillende plaatsen te bewaren, zoals in je bagage en bij een betrouwbare reisgenoot.

6. Zonnebril en zonnebrandcrème

Of je nu naar een zonnige bestemming gaat of gewoon een onverwacht zonnige dag tegenkomt, een zonnebril en zonnebrandcrème zijn onmisbaar. Deze items worden vaak over het hoofd gezien, maar bescherming tegen schadelijke UV-stralen is van vitaal belang voor je gezondheid en comfort.

Welke zonnebril past bij jou?

7. Badslippers

Badslippers zijn vaak het slachtoffer van vergetelheid, maar ze zijn essentieel voor hygiëne, vooral als je van plan bent om accommodaties met gedeelde badkamers te gebruiken. Daarnaast bieden badslippers comfort en bescherming tegen onbekende vloeren. Een kleine toevoeging aan je bagage met grote voordelen. Want wie wil er nu op blote voeten op een vreemde badkamervloer staan?

En, geloof het of niet, een badpak of zwembroek blijft ook wel eens thuis. Voordeel daarvan is dat het een goed excuus is om nieuwe zwemkleding te kopen in een ander land!

Lees verder onder deze video >>>

8. Fietssleutel

Voor de avontuurlijke zielen die op fietsvakantie gaan, is het inpakken van de fietssleutel van groot belang. Het lijkt misschien overbodig, vooral als de fiets al stevig op de bagagedrager staat, maar het zal je verbazen hoe vaak deze kleine sleutel over het hoofd wordt gezien.

Een kwart van de Nederlanders weet hoe het voelt: je fiets van de fietsdrager willen halen en erachter komen dat de sleutel nog thuis ligt. Oei. Zon’ klein sleuteltje kan het verschil maken tussen een soepele start van je fietsavontuur of onverwachte hobbels op de weg.

9. Rijbewijs voor een huurauto

Als je van plan bent om een auto te huren tijdens je vakantie, vergeet dan niet je rijbewijs mee te nemen. Het lijkt vanzelfsprekend, maar het kan gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Een geldig rijbewijs is essentieel om de weg op te gaan en volledig te profiteren van de mobiliteit op je vakantiebestemming. Want wie wil er nu stilstaan op de weg van avontuur?

10. Kampeerpan

Als je van plan bent om te kamperen en te genieten van het buitenleven, is het inpakken van een pan net zo belangrijk als het meenemen van worsten, olie, het gasstel, en rijst. Geloof ons: het is heel zuur als je honger hebt, alle ingrediënten bij je hebt voor een koningsmaal en erachter komt dat je geen pan hebt meegenomen.

6 dingen die je nooit op reis mag vergeten

Bekijk de video hieronder >>

Lees ook: met de KopieID-app is het niet nodig om je paspoort of ID af te geven bij de receptie van je verblijf en voorkom je fraude.

Meer over: