Ga naar de inhoud

Dit zijn de vakantieplannen van de Nederlandse Koninklijke familie

Vakantieplannen koninklijke familie

De zomer is aangebroken en voor de Nederlandse koninklijke familie betekent dat een welverdiende onderbreking van hun drukke agenda’s, gevuld met officiële verplichtingen en koninklijke taken. Wat doen zij deze zomer?

Ontspannen en genieten van de Griekse zon

Het regeringsvliegtuig is afgelopen maandag al geland in Athene. Hun publieke agenda is leeg tot en met eind augustus, dus volop tijd voor een heerlijke vakantie. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben al jarenlang een prachtige vakantievilla op het Griekse schiereiland Peloponnesos. Hier brengen ze jaarlijks hun zomervakantie door.

Deze luxe residentie, compleet met 2 zwembaden, een privéhaven en -strand, biedt hen de perfecte setting om te ontspannen en te genieten van de Griekse zon. Ja, wij zijn ook jaloers. Lees hier meer over de vakantieplannen van de Nederlandse Koninklijke familie.

Ben jij ook zo benieuwd hoeveel vrije dagen het koningspaar heeft?

Quality time met de prinsessen

Na een jaar vol digitale meetings, staatsbezoeken en andere verplichtingen, ruilt de koninklijke familie deze taken tijdelijk in voor snorkelen in de Griekse zee, zonnen met een goed boek en lokaal dineren in idyllische restaurants, afgesloten met een verfrissende Ouzo.

De vakantie omvat ook uitstapjes naar nabijgelegen eilanden zoals Hydra en Spetses. Hier gaan ze, traditiegetrouw, met hun eigen speedboot genaamd ‘de Alma’ naartoe. De naam van de 12-meter lange boot is een samenvoeging van de namen Willem-Alexander en Máxima. De prachtige behoort tot hun koninklijke eigendommen.

Lees verder onder de video en bekijk de villa in Griekenland >>>

De ‘kleine’ prinsessen zijn ook van de partij

Terwijl koning Willem-Alexander en koningin Máxima genieten van rustige momenten met elkaar, waarderen ze deze tijd ook als een gelegenheid om te reflecteren en op te laden voor de uitdagingen die het komende jaar met zich mee zal brengen. Prinses Alexia deelt tijdens een persmoment hoe gezellig het is om met haar ouders op vakantie te zijn: “Het blijft heel gezellig om met z’n allen een beetje zomer te vieren.” Prinses Amalia voegt eraan toe dat ze de vakantie deels met haar ouders doorbrengt en deels met vrienden, waarbij ze de flexibiliteit heeft om haar eigen interesses na te streven, zoals het lezen van boeken of het verkennen van de nabijgelegen eilanden per boot.

Deze foto was tijdens werkbezoek, maar had zo een romantische vakantiefoto kunnen zijn >>

Vakantieplannen? Veel tijd voor culturele uitstapjes

Naast ontspanning houden ze ervan om Griekse historische bezienswaardigheden te bezoeken en de lokale cultuur te ervaren, wat hun vakantie een perfecte mix van rust en avontuur maakt.

Verliefd op Griekenland

Wist je dat Griekenland een van de populairste vakantiebestemmingen is? Het land biedt een perfecte combinatie van adembenemende natuurlijke schoonheid, een rijke geschiedenis en cultuur, en een ontspannen mediterrane sfeer. Voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima is de villa op het schiereiland Peloponnesos een oase van rust en privacy. Weg van de drukte van hun officiële verplichtingen!

Griekenland staat bekend om zijn prachtige eilanden, azuurblauwe wateren, heerlijke lokale gerechten en gastvrije bevolking. Dit maakt het land tot een ideale plek om te ontspannen en op te laden. Of het nu gaat om het verkennen van historische ruïnes, ontspannen op afgelegen stranden of genieten van de lokale keuken, Griekenland biedt voor elk wat wils. Ben jij er ooit geweest? Zo niet, dan is het de hoogste tijd om eens vakantieplannen te maken.

Bekijk hier hoe mooi Griekenland is >>

Foto: Patrick van Katwijk/Getty Images

Meer over: