Ga naar de inhoud

Ontdek Center Parcs Park Allgäu​: vakantieparadijs in de Alpen

Update:
In samenwerking met:

Droom je van een vakantie waar avontuur, ontspanning en adembenemende natuur samenkomen? Dan is Center Parcs Park Allgäu de perfecte bestemming voor jou! Gelegen aan de voet van de majestueuze Alpen, biedt dit vakantiepark alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie, ongeacht het seizoen.

Hier geniet je van rustgevende wellness, spannende outdooractiviteiten en de prachtige omgeving van het idyllische Allgäu. Na het lezen van dit artikel wil jij niets liever dan op vakantie naar de Alpen.

Een paradijs in de Alpen

Park Allgäu ligt in een van de mooiste regio’s van Duitsland, omringd door de indrukwekkende Allgäuer Alpen. Dit vakantiepark biedt een unieke combinatie van luxe accommodaties, uitgebreide faciliteiten en een ongeëvenaarde natuurlijke omgeving. Van comfortabele cottages tot luxe boomhutten met een adembenemend uitzicht, je vindt hier de perfecte accommodatie voor jouw droomvakantie.

Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie met wandel- en fietstochten door de bergen, of juist naar een ontspannen uitje vol wellness en ontspanning, Park Allgäu heeft voor elk wat wils. Dit is de ideale bestemming voor gezinnen, koppels en vrienden die samen willen genieten van alles wat de Alpen te bieden hebben.

Zomer in Allgäu: natuurlijke schoonheid en outdoor avonturen

In de zomer verandert Park Allgäu in een paradijs voor natuurliefhebbers. De omliggende bergen en bossen bieden talloze mogelijkheden voor wandelingen, fietstochten en andere outdooractiviteiten. Verken de schilderachtige paden die door de groene weiden slingeren, of waag je aan een uitdagende bergtocht voor een adembenemend uitzicht over de Alpen.

Indrukwekkende kloof en geweldig merengebied

Een van de hoogtepunten van de regio is de Breitachklamm, een indrukwekkende kloof die zich uitstrekt over 2,5 kilometer. Deze spectaculaire kloof, die tot de diepste van Midden-Europa behoort, moet je gezien hebben als je van natuur houdt. Voor wie meer avontuur zoekt, is er de Nebelhorn, waar je met de kabelbaan naar boven kunt en daar prachtige wandelroutes vindt met panoramische uitzichten.

Ook het Allgäuer merengebied is een bezoek waard. De kristalheldere meren nodigen uit tot zwemmen, varen en picknicken aan de oevers. Of je nu een dag doorbrengt met kajakken op de Forggensee of ontspannen op de zandstranden van de Alpsee, het merengebied biedt ook voor elk wat wils.

Winter in Allgäu: skiën, snowboarden en sneeuwpret

In de winter verandert Park Allgäu in een wintersportparadijs. De nabijgelegen skigebieden bieden perfecte pistes voor skiërs en snowboarders van elk niveau. Binnen een uur rijden bereik je bekende skigebieden zoals Oberstdorf en Kleinwalsertal, waar je geniet van perfect geprepareerde pistes, gezellige berghutten en indrukwekkende uitzichten.

Het skigebied Fellhorn-Kanzelwand is een favoriet onder wintersportliefhebbers vanwege de meer dan 30 kilometer aan skipistes. Dit gebied, dat zich uitstrekt over de grens tussen Duitsland en Oostenrijk, biedt niet alleen uitdagende afdalingen maar ook off-piste mogelijkheden voor de gevorderde skiërs.

Voor wie liever wat rustiger aan doet, zijn er ook prachtige langlaufloipes, sneeuwschoenwandelingen en rodelbanen in de omgeving. En na een dag in de sneeuw kun je ontspannen in de Deep Nature Spa van Park Allgäu, waar je kunt genieten van een sauna, stoombad of een heerlijke massage.

Ontspanning en luxe in de Deep Nature Spa

Na een dag vol avonturen in de bergen, is er niets beter dan ontspannen met de luxe wellnessfaciliteiten van Park Allgäu. De Deep Nature Spa biedt een oase van rust, waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse drukte en je volledig kunt laten verwennen.

De spa beschikt over een ruime keuze aan sauna’s, een infinity pool met uitzicht op de Alpen, en diverse rustruimtes. Er is te genieten van diverse verschillende behandelingen. Van klassieke massages tot luxe schoonheidsbehandelingen, allemaal uitgevoerd door professionele therapeuten.

Voor wie nog meer ontspanning zoekt, biedt het park ook yoga- en meditatiecursussen, zowel binnen als buiten in de prachtige natuur. Hier kom je helemaal tot jezelf en keer je volledig verfrist terug van je vakantie.

Ontdek de cultuur en geschiedenis van de Allgäu Regio

Naast de prachtige natuur biedt de regio Allgäu ook een rijke cultuur en geschiedenis. Bezoek het wereldberoemde sprookjeskasteel Neuschwanstein, dat zich op slechts 1 uur rijden van het park bevindt. Dit kasteel, gebouwd door koning Ludwig II van Beieren, is een van de meest gefotografeerde kastelen ter wereld en een absolute must-see.

Daarnaast zijn er tal van charmante stadjes in de omgeving. Zoals Leutkirch en Kempten, waar je geniet van de lokale cultuur, architectuur en gastronomie. Bezoek een van de vele traditionele biergartens, proef lokale specialiteiten zoals Allgäuer Kässpätzle, of maak een romantische avondwandeling door de historische straatjes van deze pittoreske dorpen.

Voor gezinnen zijn er ook tal van leuke uitstapjes in de omgeving. Denk aan het Ravensburger Spieleland, een pretpark dat volledig in het teken staat van het bekende spelletjesmerk. Of wat dacht je van een ritje met de historische Hündlebahn bergspoorweg?

Activiteiten voor het hele gezin in Park Allgäu

Park Allgäu is niet alleen een paradijs voor natuurliefhebbers en wellnessfanaten, het is ook een fantastische bestemming voor gezinnen. Het park biedt een breed scala aan activiteiten en faciliteiten die speciaal zijn ontworpen voor kinderen en gezinnen.

Het BALUBA indoor speelparadijs is een droom voor kinderen van alle leeftijden, met klimrekken, glijbanen en een balenbak. De Duo Zip Wire biedt spanning voor de oudere kinderen. De allerkleinsten vermaken zich in de kinderboerderij of op de vele speelplekken verspreid over het park.

Ook het Aqua Mundo zwemparadijs is een absolute trekpleister. Dit subtropische zwemparadijs heeft 5 glijbanen, een wildwaterbaan en een speciale waterspeeltuin voor de kleintjes. Ouders kunnen ontspannen in de bubbelbaden of genieten van de stroomversnellingen, terwijl de kinderen zich uitleven in het water.

Lees verder onder de video >>

Boek nu je onvergetelijke vakantie in Park Allgäu!

Of je nu op zoek bent naar een zomervakantie vol wandelingen, natuur en avontuur, of een winteruitje met skipistes, wellness en sneeuwpret, Park Allgäu heeft het allemaal. Met zijn ideale ligging in het hart van de Allgäuer Alpen, luxe accommodaties en uitgebreide faciliteiten, is dit de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie met het hele gezin.

Wacht niet langer en boek vandaag nog jouw vakantie in het prachtige Park Allgäu!

In samenwerking met:

Meer over: