Ga naar de inhoud

Unieke migrainebehandeling ontstaat in nieuwe Nederlandse kliniek: de hoofdpijnkliniek

Update:
Innovatieve migrainebehandeling bij hoofdpijnkliniek

Een innovatieve migrainebehandeling groeit in populariteit in een nieuwe Nederlandse kliniek. 2 chirurgen hebben een baanbrekend succes geboekt met hun controversiële migrainebehandeling.

Innovatie en pionieren

2 Nederlandse chirurgen hebben een revolutionaire techniek ontwikkeld voor het behandelen van migrainepatiënten. Deze methode richt zich op een specifieke groep patiënten die kampen met ernstige hoofdpijn. Ze hebben besloten een eigen hoofdpijnkliniek te openen, waar ze patiënten behandelen met hun nieuwe chirurgische aanpak.

Ontstaan innovatieve behandeling

Dit initiatief komt voort uit de noodzaak om migrainepatiënten langdurige verlichting te bieden voor een aandoening die hun dagelijks leven ernstig belemmert.

Succesvolle resultaten

Esther Brouwer, een 32-jarige patiënte, spreekt vol lof over de nieuwe behandeling. Na de operatie is ze vrijwel pijnvrij, iets wat ze lange tijd niet voor mogelijk had gehouden. Haar ervaring biedt hoop aan talloze andere mensen die met ernstige hoofdpijn worstelen. “Ik gun dit andere mensen met veel hoofdpijn ook,” zegt ze. De positieve resultaten bij patiënten zoals Esther kunnen de weg vrijmaken voor bredere acceptatie van deze controversiële maar veelbelovende behandelmethode.

Hoop voor toekomstige patiënten

De nieuwe kliniek belooft een lichtpuntje te zijn voor migrainepatiënten in Nederland en mogelijk daarbuiten. De chirurgen hopen dat hun technieken meer onderzoek zullen aanmoedigen en uiteindelijk de standaardprocedures voor migrainebehandeling verbeteren. Hun doel is om zoveel mogelijk patiënten te bereiken en hen de kans te geven een leven zonder voortdurende pijn te ervaren.

Lees ook: implantaat tegen hoofpijn en migraine blijkt succesvol.

De rol van CGRP-remmers

Naast de baanbrekende chirurgie biedt de nieuwe kliniek ook informatie en voorlichting over de rol van CGRP-remmers bij de behandeling van migraine.

CGRP-remmers zijn innovatieve medicijnen die de frequentie, ernst en duur van migraineaanvallen kunnen verminderen. Deze middelen zijn met name nuttig gebleken voor patiënten met chronische migraine.

Sinds november 2021 worden 3 van deze remmers, namelijk erenumab, fremanezumab en galcanezumab, vergoed voor patiënten met chronische migraine onder strikte voorwaarden. Recentelijk heeft het Zorginstituut Nederland geadviseerd om een vierde CGRP-remmer te vergoeden, wat hoop biedt voor nog meer patiënten.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Een wetenschappelijke benadering

De hoofdpijnkliniek volgt een wetenschappelijk onderbouwde benadering voor de behandeling van migraine en andere hoofdpijnklachten. Deze aanpak is gebaseerd op de nieuwste inzichten, zoals de relatie tussen een overgevoelige hersenstam en verschillende hoofdpijnsoorten.

Volgens onderzoek zou bij 80-90% van de hoofdpijngevallen de oorzaak in de nek liggen. Behandelingen zoals de Watson Headache® Approach worden gebruikt om deze overgevoeligheid te neutraliseren en de hoofdpijnen te verlichten. Door nauw samen te werken met wetenschappers en neurologen, streeft de kliniek ernaar om haar methoden voortdurend te verbeteren en patiënten de best mogelijke zorg te bieden

Uitleg (Engelstalig) Watson Headache® Approach

Bekijk de video hieronder >>

Meer over: