Ga naar de inhoud

Uitstapjes met dieren: ontdek deze 15 bijzondere uitjes


Ben je klaar om de wereld van dieren op een onvergetelijke manier te ontdekken? Vergeet saaie museumbezoeken en standaard wandelroutes, want wij hebben 15 sensationele uitstapjes met dieren samengesteld. Van alpaca-avonturen tot yoga met geiten en zelfs slapen tussen de dolfijnen.

Deze ervaringen beloven niet alleen plezier, maar ook een diepe verbinding met de natuurlijke wereld om ons heen. Trek je avontuurlijke schoenen aan en laat je meevoeren door deze speelse ontmoetingen met dieren die je gegarandeerd een glimlach van oor tot oor bezorgen.

1. Wandelen met alpaca’s

Stel je voor dat je door een rustig bos wandelt, vergezeld door vriendelijke alpaca’s die nieuwsgierig om je heen dartelen. Bij Alpacaoord in Drenthe kun je precies dat doen. Ze bieden verschillende wandelroutes waarbij je met deze zachtaardige dieren door de prachtige natuur trekt. Het is niet alleen een ontspannende ervaring, het is ook een unieke gelegenheid om meer te leren over alpaca’s en hun gewoontes.

Ben je in Noord-Holland? Dan kan je ook een high-tea doen met deze grappig beestjes. Of wat dacht je van een nacho’s feed en greet? Lekkere nacho’s voor jou en lekkere brokjes voor de alpaca’s.

Lees verder onder de video >>

2. Geiten yoga

In de serene omgeving van geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos kun je yoga beoefenen te midden van speelse geitjes. Terwijl je je in verschillende yogahoudingen strekt, zul je merken dat de nieuwsgierige geiten soms dichterbij komen om te onderzoeken wat je aan het doen bent. Het is een perfecte combinatie van ontspanning en vreugde, waarbij de aanwezigheid van de geiten een extra glimlach op je gezicht tovert. Een van onze favoriete uitstapjes met dieren!

Lees verder onder de video >>

3. Koeien knuffelen

Op Zorgboerderij Hof Noord Empe is knuffelen met koeien geen gewone bezigheid, maar eerder een therapeutische sessie. Het contact met de kalme en zachte koeien helpt bij het verminderen van stress en het verbeteren van je humeur. Naast het knuffelen kun je hier ook meer leren over het boerenleven en de rol van dieren in de agrarische cultuur.

Lees verder onder de video >>

4. Katten café 

Voor degenen die dol zijn op katten maar geen huisdieren kunnen hebben, zijn kattencafés een waar paradijs. In Kattencafé Kopjes in Amsterdam of Kattencafé Op z’n Kop in Groningen kun je genieten van een kopje koffie terwijl je omringd wordt door knuffelbare katten die vrij rondlopen. Het is een gezellige plek waar je kunt ontspannen en spelen met de harige bewoners.

Lees verder onder de video >>

5. Varkens masseren 

Het Beloofde Varkensland in Amstelveen biedt een unieke ervaring waarbij je varkens kunt masseren. Dit initiatief, gestart door eigenaar Dafne Westerhof, begon als een manier om varkens te helpen ontspannen en hun welzijn te verbeteren. De rustgevende massages zijn niet alleen goed voor de varkens, maar ook voor bezoekers die genieten van de kalmerende effecten van het contact met deze dieren.

Lees verder onder de video >>

6. Kamelenmelkerij 

In het pittoreske Berlicum kun je een kamelenmelkerij bezoeken, waar je alles leert over deze exotische dieren en zelfs de kans krijgt om ze te voeren. Kamelen zijn niet alleen fascinerend vanwege hun uiterlijk, maar ook vanwege hun rol in verschillende culturen en hun unieke aanpassingen aan het leven in droge gebieden.

7. Alpaca overnachting

Stel je voor dat je ’s nachts slaapt onder warme dekbedden van alpacawol, omringd door nieuwsgierige alpaca’s die zachtjes hummen in hun stal. Bij Zonneveld Alpaca’s in Tiendeveen kun je deze ervaring beleven tijdens een alpaca overnachting. Het is een kans om echt één te worden met deze vriendelijke dieren en te genieten van een rustgevend verblijf op het platteland. Over originele uitstapjes met dieren gesproken.

Lees verder onder de video >>

8. Struisvogelboerderij

Bij Struisvogelboerderij Monnikenwerve in Sluis kun je meer te weten komen over deze imposante loopvogels. Tijdens een rondleiding zie je niet alleen struisvogels van dichtbij, maar leer je ook over hun leefomgeving en hoe hun eieren worden gebruikt voor verschillende producten zoals cosmetica en lederwaren.

Lees meer onder het Instagram-bericht >>

9. Stichting De Paardenkamp

Voor paardenliefhebbers is Stichting De Paardenkamp in Soest een ware oase. Hier genieten oude paarden en pony’s van hun welverdiende rust na een leven vol werk. Je kunt deze prachtige dieren bezoeken, knuffelen en meer leren over hun verzorging tijdens speciale evenementen zoals open dagen.

Lees verder onder deze video >>

10. Zeehonden safari

Stap aan boord van een rondvaartboot met Frisia Rondvaarten en ga op zoek naar zeehonden in de Oosterschelde. Deze excursie biedt een unieke kans om deze speelse zeebewoners in hun natuurlijke habitat te zien, terwijl je geniet van een ontspannen boottocht langs de kustlijn.

Lees verder onder de video >>

11. Roofvogelshow

Bij het Valkeniershof in IJzendijke kun je indrukwekkende roofvogelshows bijwonen. Ervaar hoe majestueuze roofvogels zoals de Afrikaanse oehoe en de torenvalk hun vluchten maken en leer meer over hun jachttechnieken en leefomgeving.

Lees verder onder het Instagram-bericht >>

12. Eekhoorn experience

In Exotisch Tuincentrum De Evenaar kun je deelnemen aan de Eekhoorn Experience, waar je verschillende soorten eekhoorns kunt zien en zelfs kunt voeren in een prachtige bamboetuin. Het is een educatieve en interactieve ervaring voor alle leeftijden.

Lees verder onder de video >>

13. Flamingo’s spotten

Breng een bezoek aan het Zwillbrocker Venn, net over de grens bij Duitsland, waar je wilde flamingo’s ziet in hun natuurlijke habitat. Vooral tussen november en maart is dit een populaire bestemming om deze elegante vogels te observeren tijdens hun overwintering.

Lees verder onder het Instagram-bericht >>

14. Slapen bij dolfijnen

Voor een onvergetelijke ervaring kun je overnachten in het Dolfinarium tussen de dolfijnen. Na sluitingstijd krijg je een exclusieve rondleiding door het park, waarbij je meer leert over dolfijnen en andere zeedieren. Het programma omvat ook interactieve activiteiten zoals het voeren van zeehonden en ontmoetingen met dolfijnen. Best prijzig, maar het is absoluut een van de gaafste uitstapjes met dieren.

Lees verder onder de video >>

15. De knuffelboerderij

In Uddel kun je deelnemen aan een knuffelsessie met dieren op De Knuffelboerderij. Kinderen en volwassenen genieten hier van het gezelschap van vriendelijke boerderijdieren, terwijl ze meer leren over hun gedrag en verzorging.

Lees verder onder het Instagram-bericht >>

Heb je interesse in dieren? Test dan je kennis en lees dit artikel: Bizarre en verrassende dierenfeiten: ken jij ze?

Meer over: