Ga naar de inhoud

Turbokanker: complotdenkers en influencers gaan weer los op X

Update:
kanker

Influencers, aanhangers en tegenstanders van complottheorieën schieten met hun meningen en inzichten over het ontstaan van zogenaamde turbokanker weer alle kanten op. Op X – voorheen Twitter – is een levendige discussie ontstaan.

Vliegtuigcrash São Paulo met oncologen

Aanleiding is de vliegtuigcrash in São Paulo, Brazilië, waarbij vooraanstaande wetenschappers omkwamen. Onder de slachtoffers bevinden zich oncologen op weg naar een internationale oncologieconferentie.

‘Turbokanker verwoestende epidemie’

TPV Sean stelt op X: “Het zijn artsen die hun leven wijdden aan het redden van anderen en het aankaarten van de verwoestende kankerepidemie die de wereld teistert, zijn dood aangetroffen.”

De lichamen van 6 vooraanstaande oncologen en 2 arts-assistenten werden gevonden in het wrak van een vliegtuig dat uit de lucht stortte in Brazilië en in een vuurbal explodeerde. Hierbij kwamen alle passagiers om het leven.

De artsen waren onderweg naar een internationale conferentie in Sao Paulo, waar ze hun bevindingen zouden presenteren. De twitteraars stelt dat mRNA en de COVID-19-vaccins verantwoordelijk zijn voor de explosie van turbokankers en auto-immuunziekten die ‘momenteel overal ter wereld voor chaos zorgen.’

De tekst gaat onder het X-bericht verder >>

Turbokanker voer voor complottheorieën

TPV Sean voedt de complottheorieën omtrent de vliegtuigcrash door te stellen dat de reguliere media alles doen om dit verhaal onder het tapijt te vegen namens de farmaceutische industrie. “Maar de feiten zijn vernietigend en we staan niet toe ​​dat ze de waarheid verdoezelen”, aldus TPV Sean.

Lees verder onder de X-berichten >>

Geen wetenschappelijk bewijs voor turbokanker

De Belgische krant Het Nieuwsblad kopte vorig jaar al: “Antivaxers grijpen Belgische studie aan om te ‘bewijzen’ dat Pfizer-vaccin “turbo-kanker” veroorzaakt, tot frustratie van onderzoekers”. Belgische onderzoekers distantiëren zich van een foute interpretatie van hun studie over coronavaccins die de ronde doet op sociale media. Volgens antivaxers zou de studie ‘bewijzen’ dat het Pfizer-vaccin turbokanker veroorzaakt. “Maar het gaat om foutieve conclusies.”

De tekst gaat onder het X-bericht verder >>

Toch wordt de studie nu door antivaxers verspreid op sociale media om aan te tonen dat het vaccin turbokanker veroorzaakt. De term – een fictieve ziekte – verwijst naar de vorming van kanker na het krijgen van het vaccin. Wetenschappelijk bewijs bestaat daar niet voor.

Bronnen: Het Nieuwsblad, X. Foto: Ranking King (Canva)

Meer over: