Ga naar de inhoud

Zet een cruise vakantie op jouw verlanglijstje

Update:
Cruise vakanties TUI
In samenwerking met: Tui

Een cruise vakantie is een ervaring die je minstens 1 keer in je leven moet meemaken. Het is een unieke manier om meerdere bestemmingen te ontdekken, zonder dat je constant je koffers in en uitpakt. Staat een cruise maken ook op jouw verlanglijstje? Kies dan voor de landen waar je niet zo snel met je auto heenrijdt.

Ontsnap aan de winter: de zon om naar uit te kijken

De wereld verkennen terwijl je aan boord bent van een cruiseschip is populairder dan ooit. Hedendaagse cruiseschepen zijn uitgerust met tal van moderne voorzieningen die geschikt zijn voor zowel jonge als oudere reizigers. 

Maak ook een keer die droomcruise naar landen waar je nooit eerder bent geweest – bijvoorbeeld het Caribisch gebied of de Perzische Golf – en ontsnap aan de winter. Boek nu alvast die cruise voor de komende winter, dan kan het Hollandse weer je de komende maanden gestolen worden: want jij hebt de zon om naar uit te kijken.

Tui maakt van de bestemmingen waarvan jij droomt jouw realiteit met deze 3 prachtige all-inclusive reizen:

1. De magie van de West Caribische Zee – 9 dagen avontuur

Stap aan boord van de Costa Fascinosa en beleef een onvergetelijke 9-daagse reis door de West Caribische Zee. Deze cruise is de perfecte keuze voor wie graag geniet van paradijselijke stranden, rijke geschiedenis en adembenemende natuur.

De cruise begint bij Ocho Rios of Catalina Island, 2 van de meest iconische locaties in het Caribisch gebied. Geniet van de natuur in Jamaica, waar je absoluut een bezoek moet brengen aan de wereldberoemde Dunn’s River Falls. Deze indrukwekkende waterval is een ‘must-see’ voor natuurliefhebbers.

Wuifende palmbomen

Amber Cove aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek biedt prachtige stranden met wuivende palmbomen en een rijke geschiedenis. Wist je dat Puerto Plata hier de eerste plek was die door Columbus werd ontdekt? Na een dag vol avontuur, sluit je af met een spectaculaire zonsondergang op het zonnedek, genietend van een heerlijk glas wijn.

Het grote voordeel van het bezoeken van deze Caribische parels met een cruise is dat je meerdere locaties in 1 vakantie ontdekt, zonder het gedoe van (zelf) reizen tussen verschillende eilanden. 

Zorgeloos genieten

Je ontwaakt op nieuwe plekken, klaar om te verkennen, en hoeft je geen zorgen te maken over vluchten of vervoer. Bovendien geniet je aan boord van luxe voorzieningen, terwijl je de cultuur en natuur van deze tropische bestemmingen in je opneemt. Dit maakt een cruise niet alleen comfortabel, ook zeer efficiënt.

  • Exclusief bij TUI: Vertrek uit La Romana, inclusief fooien en drankjes.
  • Vanaf 1828 euro.
  • Afreisperiode 29 december tot en met 9 maart 2025.

2. Ontdekkingstochten in westelijke Caribische zee – 13 dagen luxe

Als je meer tijd hebt en nog dieper wilt duiken in de wonderen van het Caribisch gebied, kies dan voor de 13-daagse cruise met de Costa Fascinosa. Deze reis biedt niet alleen dezelfde geweldige bestemmingen als de 9-daagse optie, en voegt daar nog een extra dimensie van luxe en comfort aan toe.

Kristalhelder water

Deze cruise begint met 4 overnachtingen in het Impressive Hotel Punta Cana, een 5-sterrenresort direct aan het strand. Hier kom je volledig tot rust met een verfrissende cocktail in je hand, terwijl je uitkijkt over het kristalheldere water van de Caribische Zee.

Het echte avontuur

Vanaf dag 5 begint het echte avontuur. Je vaart naar Ocho Rios of Catalina Island, waar je de schoonheid van Jamaica en de Dominicaanse Republiek ontdekt.

Net als bij de 9-daagse cruise, staat ook hier een bezoek aan de Dunn’s River Falls op het programma, evenals relaxen op de stranden van Amber Cove en een avontuurlijke ontdekkingstocht in de Samaná-jungle.

De voordelen van een langere cruise

Een langere cruise betekent meer tijd om elke bestemming echt te verkennen. In plaats van een korte stop, kun je dieper ingaan op wat elk eiland te bieden heeft. Of het nu gaat om snorkelen in Samaná Bay, het verkennen van historische sites, of simpelweg relaxen op het strand, deze 13-daagse cruise biedt de ultieme Caribische ervaring zonder haast. Je hebt alle tijd om te genieten van het tropische klimaat en de rijke cultuur van deze fascinerende eilanden.

  • Exclusief bij TUI: deze reis is inclusief 4 hotelnachten en inclusief fooien en drankjes.
  • Vanaf 2149 euro.
  • Afreisperiode: 25 december tot en met 5 maart 2025.

3. Zon & cultuur in Perzische Golf – 9 dagen ontsnappen aan winter

Ben je op zoek naar zon en warmte tijdens de winter? Dan is de 9-daagse cruise door de Perzische Golf met de Mein Schiff 4 de ideale keuze voor jou. Deze cruise combineert cultuur, zon en luxe in een unieke ervaring die je niet snel vergeet.

Indrukwekkend Abu Dhabi

Na een hotelovernachting in Dubai begint je avontuur aan boord van de Mein Schiff 4. Je eerste bestemming is Abu Dhabi, waar je onder andere het Louvre Abu Dhabi kunt bezoeken. Dit indrukwekkende museum herbergt kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars zoals Monet en Van Gogh. Geschiedenisliefhebbers mogen de Heritage Village niet missen, een openluchtmuseum waar je het traditionele leven van de bewoners van Abu Dhabi ervaart.

De cruise voert je verder naar Saudi-Arabië en/of Qatar, afhankelijk van de gekozen route. Hier geniet je van de rijke cultuur en geschiedenis van het Midden-Oosten, met bezoeken aan plekken zoals de Katara Mosque in Katara Village.

Drijvend hotel

Het bezoeken van de Perzische Golf met een cruise biedt een geweldige mogelijkheid om in korte tijd meerdere unieke en exotische bestemmingen te verkennen. In plaats van je zorgen te maken over transport en accommodatie in verschillende landen, kun je ontspannen aan boord en elke nieuwe dag beginnen in een ander fascinerend land. 

Het is een ideale manier om kennis te maken met de cultuur, geschiedenis en moderne pracht van het Midden-Oosten, terwijl je geniet van het comfort van je drijvende hotel.

  • Inclusief extra nacht Dubai. Nu met 50 euro boordtegoed en inclusief fooien en drankjes.
  • Vanaf 1239 euro.
  • Afreisperiode van 18 november tot en met 23 februari 2025.

Waarom kiezen voor een cruise?

Een cruise biedt een unieke combinatie van luxe, comfort en avontuur. Je verkent meerdere bestemmingen zonder constant te hoeven in- en uitpakken, en geniet onderweg van alle faciliteiten aan boord. Of je nu kiest voor de West Caribische zee of de Perzische Golf of een reis dichterbij huis, elke cruise biedt een onvergetelijke ervaring.

  • TUI heeft een ruim aanbod aan all-inclusive cruises, zodat je zorgeloos geniet van je vakantie. Bovendien zijn de cruises speciaal samengesteld om je de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden, met exclusieve deals en extra voordelen zoals inclusief fooien en drankjes.

Foto’s: TUI

In samenwerking met: Tui

Meer over: