Ga naar de inhoud

Treinrukkers nieuwe trend op 18+ websites

Update:
Treinrukkers

Recent zijn zeker 100 video’s van ’treinrukkers’ opgedoken op verscheidene 18+ sites, wat voor afschuw en verbijstering zorgt. De mannen masturberen in Nederlandse treinen en delen hiervan video’s online. Deze zijn doorgaans opgenomen met mobiele telefoons in coupés waar soms ook nietsvermoedende reizigers in beeld komen. In ongeveer de helft van deze video’s voltooit de maker de daad.

Deze beelden worden meestal tegen betaling gedeeld op platformen zoals F2F en OnlyFans. Als promo worden korte fragmenten openbaar op X geplaatst, soms met miljoenen weergaven, blijkt uit onderzoek van NOS.

Toename van populariteit

De NS en vakbond FNV erkennen het probleem en omschrijven de video’s als walgelijk en onacceptabel. De populariteit van dit soort video’s, specifiek in de Nederlandse treinen, lijkt in het afgelopen jaar explosief te zijn gestegen. Ex-NS-werknemer en manager van OnlyFans-sterren, Tommy Baljet, merkt op dat dergelijke video’s 3 tot 4 keer zoveel opleveren als traditionele pornovideo’s. Vooral omdat ze vaak op verzoek worden uitgevoerd, wat hogere betalingen aantrekt.

De tekst gaat onder het X-bericht verder >>

Spanning en financiële winst

Het spanningsaspect lijkt een belangrijke drijfveer te zijn achter deze video’s. Een Amsterdamse maker van dergelijke content zegt dat het spannend is voor zowel de fans als de kijkers. Zijn best bekeken video is een 11 seconden durende teaser waar hij zijn broek laat zakken. Ook OnlyFans-maker Roxy herkent de populariteit, vooral vanwege de onverwachte en openbare locaties. Psycholoog Stacey Litam van Cleveland University bevestigt dit door te stellen dat de spanning van mogelijke betrapt worden seksuele opwinding kan veroorzaken.

De tekst gaat onder het X-bericht verder >>

Wettelijke implicaties

Masturberen in het openbaar is verboden volgens het Nederlandse strafrecht, en recent is de wet aangescherpt. Onder het oude artikel werd een rijdende trein niet als openbare plaats beschouwd, maar tegenwoordig is dat mogelijk wel het geval. Toch ontmoedigt dit makers niet om dergelijke content te blijven posten. Ze voelen zich adrenaline-gedreven juist door het illegale aspect ervan. Makers als Anna Bron en Marvin Mason geven toe dat de spanning om weg te komen met een strafbare handeling de aantrekkingskracht vergroot.

De tekst gaat onder de video verder >>

Reactie van de NS

De NS is op de hoogte van deze video’s, maar de exacte omvang van het probleem is nog onbekend. Het spoorbedrijf overweegt om samen met justitie en politie te onderzoeken hoeveel van deze video’s online staan en wat ertegen gedaan kan worden. NS woordvoerder Erik Kroeze zegt dat er soms verzoeken worden ingediend om ongepaste beelden te laten verwijderen, maar dit kan moeilijk zijn als de content achter een betaalmuur zit. Sinds een veroordeling in 2022 kijkt de NS live mee op enkele treinen waar onveilige situaties vaker voorkomen.

De tekst gaat onder het X-bericht verder >>

Hoewel de openbare masturbatievideo’s in Nederland voornamelijk in treinen verschijnen, zijn er grote verschillen in andere landen. In de Verenigde Staten, bijvoorbeeld, zien we dergelijke video’s vaak opgenomen op parkeerplaatsen. De open gebieden zoals parkeerterreinen in de VS maken het gemakkelijker voor dit soort opnames zonder snel opgemerkt te worden.

Psychologische drijfveren

Een belangrijke factor in de populariteit van deze video’s is de psychologische spanning die het veroorzaakt. De Amerikaanse psycholoog Stacey Litam van Cleveland University legt uit dat het de opwinding van het risico op betrapt worden is die de seksuele spanning verhoogt. Dit fenomeen, bekend als ‘risk arousal’, zorgt ervoor dat zowel makers als kijkers keer op keer terugkomen voor nieuwe content. De platforms zoals F2F en OnlyFans moedigen dit gedrag bovendien aan door de hoge inkomsten die deze risicovolle video’s genereren.

Bron: NOS. Foto: Canva

Meer over: