In een exclusief restaurant een kreeft van 200 euro bestellen en hem teruggooien in zee, wie doet zoiets? Een Zwitsers echtpaar had het er voor over tijdens hun vakantie op Sardinië.
Gasten en restaurant-eigenaar Antonio Fasolino waren verbijsterd toen een toeriste het schaaldier zijn vrijheid schonk voordat het kon worden gekookt door de chef-kok van visrestaurant Gente di Mare.
Vrouw wilde goede daad stellen
Fasolino dacht aanvankelijk dat het om een grap ging toen hem werd gevraagd of de kreeft zijn vrijheid geschonken kon worden. “Het duurde even voordat ik door kreeg dat de vrouw het meende en een goede daad wilde stellen. Ik had geen probleem met het verzoek.” Hij haalde de kreeft uit de tank en woog hem af in de keuken. Vervolgens deelde hij zijn gasten het gewicht – bijna 2 kilo – en de prijs mee: € 200,-.
Ontroering bij restaurant-eigenaar
De levende kreeft werd in een doorzichtige emmer naast de tafel van het echtpaar geplaatst. De vrouw vroeg nog of de kreeft zijn val in zee zou overleven. Nadat het personeel haar ervan verzekerde dat het kon, liet ze de kreeft vanaf het terras van het restaurant in zee vallen. Het dier zwom volgens Fasolino vrolijk zijn vrijheid tegemoet.
“Haar blijdschap en enthousiasme ontroerden me”, zei Fasolino nadat hij het voorval met verbazing had gadegeslagen. Vermoedelijk stelde de vrouw deze daad omdat ze zich niet kan vinden in het feit dat deze dieren meestal levend worden gekookt. Want wat is het nut ervan om een levende kreeft in een kokende pan water te stoppen?
Bron: The Mirror