Ga naar de inhoud

Tito Jackson (70), de oudere broer van Michael Jackson, overleden tijdens autorijden

Update:
Tito Jackson

Tito Jackson, bekend als broer van Michael Jackson en lid van The Jackson Five, is maandag overleden. Tito Jackson overleed 15 september vermoedelijk aan een hartaanval terwijl hij aan het autorijden was. Fans rouwen massaal om zijn plotselinge dood.

Tito Jackson kreeg hartstilstand tijdens het autorijden

Het nieuws van Tito Jackson’s overlijden kwam als een schok voor velen. De beroemde Amerikaan, die nog bijna dagelijks een podium betrad, was 70 jaar oud. Familieleden en fans over de hele wereld rouwen om zijn plotselinge overlijden. Zijn onverwachte dood laat een leegte achter in de muziekwereld. Zo leek hij nog op weg te zijn met zijn auto totdat een hartaanval hem fataal werd.

Deze trieste gebeurtenis vond plaats op een doodgewone dag, zo zie je hoe kwetsbaar het leven toch kan zijn.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Een leven toegewijd aan de muziek

Tito Jackson was niet alleen een muzikant, ook een geliefd lid van een van de meest iconische muziekbands aller tijden, The Jackson Five. Samen met zijn broers, waaronder de legendarische Michael Jackson, veroverden ze de wereld met hun albums en muziek. Tito’s bijdrage aan de muziekwereld was groot.

Erfenis van Tito Jackson

Tito Jackson laat hij een enorme erfenis achter. Zijn muziek leeft voort en blijft een inspiratiebron. Fans en collega-artiesten herinneren hem als een getalenteerde muzikant en een warmhartig persoon. Zijn nalatenschap blijft voor altijd bestaan.

In de afgelopen jaren bleef Tito Jackson actief binnen de muziekwereld. Hij trad nog steeds op met zijn broers, Jackie en Marlon, als onderdeel van The Jacksons. Nog recentelijk stond hij op het podium in Duitsland, Schotland en Californië, waarbij hun optredens altijd veel fans trokken.

Tito bleef trouw aan zijn muzikale afkomst en genoot van het delen van muziek met zijn publiek, zelfs in de maanden voorafgaand aan zijn overlijden.

In München bezocht Tito, vlak voor zijn optreden, een speciale gedenkplek voor zijn broer Michael Jackson, de tekst gaat onder het Instagram-bericht verder >>

Familie Jackson blijft actief in de muziekwereld

Tito laat 3 zoons achter: TJ, Taj en Taryll, die zelf bekend zijn als het r&b-trio 3T. De broers waren actief in de muziekindustrie en hebben eind jaren 90 enkele grote hits gehad. De familie Jackson heeft te maken met een groot verlies. Toch blijft het muzikale DNA aanwezig. Fans en familieleden houden Tito’s herinnering in leven door middel van hun muziek en bijdragen aan de muziekscene.

Bekijk hier nog de beelden van de Amerikaanse popster >>

Bronnen: Entertainment Tonight, De Telegraaf.

Hoofdfoto: Tito Jackson trad in augustus nog op tijdens Hollywood Park Grounds in California. Foto: Scott Dudelson/Getty Images.

Meer over: