Ga naar de inhoud

Nieuwste dieettrend op tiktok: vasten met rijstwater en limoen

Nieuwste dieettrend, ricewater rijstwater met limoen

Na de laatste rage ‘afvallen met diabetesmedicijn Ozempic’ is er een nieuwe methode ontdekt om snel gewicht te verliezen. Vele zijn massaal aan het drinken van rijstwater met limoen gegaan. Maar of dat nou zo slim is?

Verrassende eenvoud van de trend

De eenvoud van de nieuwe trend op TikTok is verrassend. Mensen gebruiken simpelweg het water waarin rijst is gekookt, voegen daar limoensap aan toe en drinken het op. Deelnemers, die hun ervaringen delen in video’s, beweren dat ze met deze methode in slechts 2 weken meer dan 7 kilo zijn kwijtgeraakt. De populariteit van deze methode is deels te danken aan het feit dat het veel goedkoper is dan dure afslankmiddelen zoals Ozempic.

Zo maak je #ricewater, rijstwater met limoen

Reacties van voedingdeskundigen

Ondanks de enthousiaste verhalen van TikTokkers roepen voedingdeskundigen toch op tot voorzichtigheid. Ze juichen de nieuwe trend niet bepaald toe. De deskundigen waarschuwen dat een dieet dat enkel gebaseerd is op rijstwater en limoen waarschijnlijk onvoldoende voedingsstoffen bevat. Er bestaat een risico op tekorten aan belangrijke vitaminen en mineralen, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Bovendien wijzen ze erop dat snel gewichtsverlies vaak niet duurzaam is en de kilo’s er even snel weer aan kunnen komen.

De kracht van sociale media

Deze nieuwe trend laat ook de enorme invloed van sociale media op ons dagelijks leven zien. Via platforms zoals TikTok verspreiden nieuwe ideeën zich razendsnel en kunnen ze een grote groep mensen bereiken.

Terwijl sommige trends onschadelijk of zelfs positief zijn, zoals dansuitdagingen of doe-het-zelf projecten, kunnen andere trends zoals deze gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Het is belangrijk om kritisch te blijven en informatie altijd te controleren voordat men deelneemt aan een nieuwe hype.

De trend is te volgen met de hashtag #ricewater #rizempic

Lees ook: artsen waarschuwen voor desinformatie.

Voordelen van citroenwater

Citroenwater wordt al langer aangeprezen als een middel om gewichtsverlies te bevorderen. Het drinken van citroenwater, vooral op een lege maag in de ochtend, kan de natuurlijke ontgiftingsprocessen van het lichaam ondersteunen. Citroen bevat pectine, een vezel die een verzadigd gevoel geeft, wat kan helpen om het hongergevoel te verminderen.

Daarnaast helpt citroenwater bij het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam, waardoor de spijsvertering wordt bevorderd en gewichtsverlies wordt gestimuleerd. Deskundigen waarschuwen echter dat citroenwater alleen niet voldoende is voor aanzienlijk gewichtsverlies, maar kan dienen als een ondersteunende factor in een gezonde levensstijl.

De gevaren van eenzijdige diëten

Hoewel trends zoals rijstwater met limoen of citroenwater aantrekkelijk kunnen zijn vanwege hun eenvoud en toegankelijkheid, waarschuwen voedingdeskundigen voor de gevaren van eenzijdige diëten.

  • Het lichaam heeft een breed scala aan voedingsstoffen nodig om goed te functioneren. Diëten die zich richten op slechts 1 of 2 voedingsmiddelen kunnen leiden tot tekorten aan essentiële vitamines en mineralen.
  • Bovendien is snel gewichtsverlies vaak niet duurzaam; de verloren kilo’s komen er vaak snel weer aan zodra men terugkeert naar een normaal dieet.
  • Daarom raden deskundigen aan om altijd te streven naar een gebalanceerd dieet en gezonde eetgewoontes, in plaats van te vertrouwen op snelle oplossingen.

Bron van telegraaf

Meer over: