Ga naar de inhoud

The Voice of Holland komt terug: wie zitten er straks in de stoelen?

Update:
De Voice keert terug

The Voice of Holland, het programma dat jarenlang een groot succes was, maakt na een turbulente periode zijn comeback. De grote vraag die ons bezighoudt: wie nemen plaats in de draaiende stoelen? Krijgen we de oude vertrouwde gezichten terug, of kiest RTL voor een compleet nieuw team van coaches?

Oude garde of nieuwe gezichten bij de Voice of Holland?

De stoelen van The Voice zijn door de jaren heen gevuld door grote namen als Anouk, Ali B en Marco Borsato. Maar na de schandalen rondom B, Borsato en sommige oud-collega’s, waaronder muzikant Jeroen Rietbergen (de man van Linda de Mol), lijkt het onwaarschijnlijk dat we hen terugzien in de nieuwe editie.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Programmabaas Peter van der Vorst liet weten dat er ‘nieuwe impulsen’ aan het programma worden gegeven, wat kan betekenen dat we afscheid nemen van de oude garde. Nadat van der Vorst hints gaf over de terugkeer, is het speculeren losgebarsten.

Als er iets is waar het publiek op hoopt, is het diversiteit in de jury. Een mooie mix van jong en oud, van gevestigde artiesten en nieuwe talenten. De Britse versie van The Voice heeft bijvoorbeeld iconen als Tom Jones, die naast jongere coaches zorgt voor een interessante dynamiek. Het lijkt erop dat tv-zender RTL ook een dergelijke balans wil bereiken: jonge artiesten gecombineerd met ervaren grootheden.

Namen die circuleren

Er gaan al flink wat namen rond in de wandelgangen. Zo zouden artiesten als Davina Michelle, Nick Schilder, Suzanne en Freek en Flemming kans maken op een stoel. Deze artiesten hebben geen schandalen om zich heen en zijn geliefd bij het grote publiek. Ook wordt Marcel Veenendaal van Di-rect genoemd, een artiest die zowel talent als rust uitstraalt. Iemand waar jonge talenten zich veilig bij voelen en die echt kan inspireren.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Wie is straks de grote verrassing?

Er zijn ook stemmen die hopen op wat vuurwerk in de stoelen. Zo is Anouk altijd goed voor een stevige mening en wordt Eloy de Jong van Kensington genoemd als excentrieke, maar betrouwbare keuze. Daarnaast zou een comeback van Ilse DeLange of Snelle het programma zeker een boost geven.

Ambassadeurs van kwetsbaarheid

Een interessante gedachte is om in de stoelen mensen te plaatsen die muzikaal zijn en ambassadeur zijn van kwetsbaarheid. Artiesten die hun hart openstellen en het beste uit anderen halen. Dit zou een nieuwe draai geven aan het programma en jong talent echt laten schitteren. Namen als Zoë Tauran of Roxy Dekker zouden hier goed bij passen.

Wat brengt The Voice of Holland in de toekomst?

Het is nog 1,5 jaar wachten tot The Voice of Holland weer op de buis verschijnt. Tot die tijd blijft de geruchtenmolen op volle toeren draaien. 1 ding is zeker: de stoelendans blijft nog wel even hét gesprek van de dag.

Wie de coaches straks zijn, de verwachtingen zijn hooggespannen. Zet je schrap voor een nieuw, fris seizoen van The Voice, met hopelijk verrassende gezichten en talenten die ons omver blazen.

Bekijk hier de speculaties over De Voice van Holland bij Shownieuws >>

Wie zie jij graag in de stoelen?

Foto: Canva.

Meer over: