Ga naar de inhoud

Wim Hof reageert op beschuldigingen van huiselijk geweld: ‘Het is jaloezie’

Update:
The Iceman Wim Hof onder vuur

Gezondheidsgoeroe The Iceman Wim Hof ligt in de media onder vuur. Zijn ex, haar kinderen en zijn zoon beschuldigen hem in De Volkskrant van jarenlang lichamelijk en psychisch geweld. Hof zegt nu zelf dat deze verhalen eenzijdig zijn en er is in zijn ogen sprake van ‘jaloezie, bitterheid en afgunst’.

Wim Hof is bekendste gezondheidsgoeroe van de wereld

Hof groeide met zijn ijsbaden en ademhalingstechnieken uit tot de bekendste gezondheidsgoeroes ter wereld. Hij beklom de Mount Everest in korte broek, rende een marathon in Namibië zonder een druppel water te drinken en brak het ene na het andere wereldrecord.

BBC legde het ijsfenomeen vast in een 12-delige serie, waar wereldberoemde gasten via de Hof-methode trainen >>

Nu is er ook een Hollywood-film in de maak: The Iceman, over het leven van Wim Hof. Met in de hoofdrol niemand minder dan Joseph Fiennes als de personage Wim Hof.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Reden om uit de school te klappen

En dat is voor zijn ex-partner Caroline, haar kinderen en hun zoon Noah het moment om uit de school te klappen. Want is die film straks wel realistisch gemaakt?

Hof maakte zich volgens hen jarenlang schuldig aan ernstig huiselijk geweld. Caroline vertelt in een Volkskrant-interview dat Hof haar in haar gezicht en buik trapte terwijl ze zwanger was van Noah en hete koffie over haar dochter Nathalie gooide. In 2012 is Hof veroordeeld tot een taakstraf en een boete voor de fysieke mishandeling van Carolines zoon Christiaan.

Het Volkskrant artikel maakt nu veel los. Op sociale media spreken mensen hun afschuw uit, waarbij een deel uitvalt tegen Hof en anderen het voor Hof opnemen.

Dochter Isabelle Hof bijt van zich af

Dochter Isabelle Hof bijt ook van zich af en komt voor haar vader op. Ze schrijft op Instagram: “De Volkskrant moet zich schamen!”

Ze deelt haar kant van het verhaal in onderstaande bericht. De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Wim Hof ontkent de aantijgingen en dat deed hij gisteravond bij RTL Boulevard nogmaals. “Mijn ex heeft nooit geloofd in wat ik doe. Ik zou zeggen: neem een ijsbad en ga eens ademhalingsoefeningen doen”, zegt Hof in een reactie op de beschuldigingen.

Het eenzijdig neerzetten is een leugen, het boterde niet qua geld

Volgens Hof konden de spanningen tussen hem en zijn ex Caroline soms hoog oplopen. “Het zo eenzijdig neerzetten is wel een leugen. Het boterde niet qua geld. En door geldgebrek kregen we spanningen. En die spanningen leidden tot discussies. Ik ben door haar begonnen met drinken. Wat zij daar neerzetten, dat zijn verzonnen, bekonkelde verhalen met elkaar. Het is jaloezie, bitterheid en afgunst. Iedereen kan zien op het internet dat ik elke dag gewoon goed bezig ben in de wereld en dat ik miljoenen mensen bereik overal in de wereld.”

Bekijk hier het fragment en oordeel zelf, wat is de waarheid? >>

Wij schreven eerder over Wim hof: Wim Hof-methode: is dat wel zo gezond?

Het bereik gaat door alle negatieve aandacht alleen maar groeien, is de reactie van Hof op alle kritiek.

Bronnen: De Volkskrant, RTL Boulevard, X. I Hoofdfoto: Wim Hof tijdens een persconferentie voor de elke dag 1 ijsbad workshop in de VS. Photo: Horst Galuschka/dpa voor Getty Images.

Meer over: