Stel je voor. Straks is het zomer en zitten de terrassen vol en is het niet mogelijk om een drankje te bestellen! Het tekort aan horecapersoneel is een groeiend probleem in Nederland en heeft gevolgen voor zowel de horecaondernemers als de gasten.
In dit artikel gaan we dieper in op de oorzaken van het personeelstekort in de horeca en hoe dit probleem is op te lossen. Want niemand wil toch zonder drankje op een terras zitten?
Tekort aan horecapersoneel steeds groter probleem
Door het mooie weer was het afgelopen weekend erg druk in de horeca. Helaas hebben veel ondernemers moeite gehad om genoeg personeel te vinden vanwege het grote tekort aan arbeidskrachten in de sector. Bijna de helft van de horecaondernemers heeft moeite om voldoende personeel te vinden. Dit komt onder andere doordat werken in de horeca niet meer zo populair is onder studenten, die een belangrijke groep arbeidskrachten vormen. De sector moet daarom aantrekkelijker worden gemaakt om in te werken.
Uit cijfers van Studenten.nl blijkt dat studenten liever bij een callcenter werken vanwege het hogere salaris en de flexibele werktijden. De horeca heeft momenteel de hoogste vacaturegraad van alle sectoren, met 77 openstaande vacatures per duizend banen in het eerste kwartaal van 2023. Dit aantal neemt naar verwachting alleen maar toe met het drukke zomerseizoen in het vooruitzicht.
Waarom is er zo’n groot tekort aan personeel in de horeca?
Er zijn verschillende redenen voor het tekort aan personeel in de horeca. Ten eerste zijn de arbeidsvoorwaarden in de horeca vaak niet aantrekkelijk, zoals lage lonen, onregelmatige werktijden en weinig doorgroeimogelijkheden. Dit maakt het moeilijk om personeel aan te trekken en te behouden. Er is daarom veel concurrentie van andere sectoren, zoals de detailhandel en de zorg, die betere arbeidsvoorwaarden bieden. Ook de pandemie heeft de horeca hard getroffen en veel werknemers zijn ontslagen of hebben de sector verlaten. Nu de horeca weer opengaat, is er een tekort aan personeel. Werken in de horeca kan fysiek en mentaal uitdagend zijn, met lange werkdagen, hoge werkdruk en klantgerichte taken. Dit zorgt ervoor dat werknemers de sector verlaten of niet geïnteresseerd zijn om in de horeca te werken. Tot slot speelt de vergrijzing van de bevolking en de afname van het aantal jongeren dat geïnteresseerd is in de horeca een grote rol in het tekort aan horeca personeel.
Gevolgen voor de gasten
Het personeelstekort in de horeca heeft ook gevolgen voor de gasten. Het duurt langer voordat bestellingen worden opgenomen, drankjes worden geserveerd of gerechten worden bereid. Sommige horecagelegenheden sluiten eerder of zijn op sommige dagen zelfs helemaal gesloten. Om het personeelstekort op te lossen, doet de horeca er alles aan om het werken in de sector aantrekkelijker te maken. Zo heeft Koninklijke Horeca Nederland een campagne gelanceerd om het imago van werken in de horeca te verbeteren.
Horecaondernemers moeten ook creatief zijn om personeel aan te trekken, bijvoorbeeld door studenten een goede beloning te bieden en veel flexibiliteit in werktijden. Het is belangrijk om te investeren in medewerkers om het personeelsprobleem op te lossen en de gasten tevreden te houden. Want als je een dagje uit gaat, kan een drankje op het terras absoluut niet ontbreken.