Ga naar de inhoud

Zus Patty Brard krijgt taakstraf: ‘van mij had ze 800 uur mogen hebben’

Zus Patty Brard krijgt taakstraf

Patty Brard is al jaren verwikkeld in een heftige familieruzie met haar zus, die haar diepe wonden heeft toegebracht. Onlangs werd haar zus veroordeeld tot een taakstraf, wat voor Patty voelt als gerechtigheid. In een openhartig gesprek deelt Patty de impact van deze breuk en haar hoop op een betere toekomst met haar dochter.

Patty Brard’s ruzie met haar zus duurt al eeuwen

Patty Brard is al jaren verwikkeld in een bittere ruzie met haar zus. Onlangs kreeg haar zus een taakstraf opgelegd, wat voor Patty voelt als gerechtigheid. In een openhartig gesprek met weekblad Story vertelt Patty hoe deze ruzie haar leven heeft beïnvloed en welke pijn ze haar heeft toegebracht.

Verwijdering van haar ouders

Patty vertelt dat haar zus jarenlang hun ouders tegen haar heeft opgezet. “Toen er geld was ontvreemd bij mijn vader, heeft ze de hele familie wijsgemaakt dat ik dat had gedaan,” vertelt Patty aan de Volkskrant.

Ze zorgde ervoor dat Patty bij haar zieke vader en dementerende moeder werd weggehouden, wat resulteerde in een grote familiebreuk.

Tussen ons komt het nooit meer goed

aldus Patty

Financiële complicaties

De situatie verslechterde toen Patty en haar man Antoine hun ouders financieel wilden helpen. Hun ouders wilden dichter bij hen komen wonen en hadden een appartement op het oog. Omdat haar ouders geen hypotheek konden krijgen vanwege eigendommen in Spanje en Wateringen, hebben Patty en Antoine het geld voorgeschoten. Toen de huizen verkocht waren, hebben ze het geld teruggestort.

Patty vermoedt echter dat haar zus hun vader heeft wijsgemaakt dat deze lening nooit heeft bestaan en dat Patty en Antoine geld van hun rekening hebben gestolen.

Verlies van contact met haar dochter Priscilla

De valse beschuldigingen van haar zus hebben niet alleen een wig gedreven tussen Patty en haar ouders, maar ook tussen Patty en haar dochter. “Ook mijn dochter was er door alle verhalen van overtuigd dat ik een dief was, waardoor ik haar 11 jaar niet meer heb gezien,” vertelt Patty.

Patty en dochter Priscilla hebben weer een goede band

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Gerechtigheid en de toekomst

Onlangs is Patty’s zus veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur wegens verduistering. Patty reageert opgelucht: “Van mij had ze 800 uur mogen hebben want ze heeft mijn ouders echt heel slecht behandeld.” Ze sluit af met: “Ik wil het er nooit meer over hebben en ik wil het gewoon heel fijn hebben met mijn familie en vooral met mijn dochter.”

Geen hoop op verzoening

Patty is resoluut over de toekomst van haar relatie met haar zus. “De band met mijn zus zal nooit meer goedkomen. Zoiets doe je niet met je ouders en ook niet met je zus en haar dochter. Ik ben nu bijna 70, mijn kring is steeds kleiner geworden. Daar past zij echt niet in.”

Patty Brard: interview over taakstraf zus

Bekijk de shownieuws uitzending hieronder terug >>

Hoofdfoto: BSR Agency / Contributor (Getty Images)

Meer over: