Ga naar de inhoud

Sterrenbeelden en relaties: interessante weetjes


Heeft Schorpioen een hoge seksdrive? Hoe is Boogschutter als ex? Is een Weegschaal makkelijk te versieren? Hoe is een Ram als huwelijkspartner? Blader jij ook gelijk door in een tijdschrift om je horoscoop te lezen? Graag delen we leuke sterrenbeelden en relaties weetjes van de 12 sterrenbeelden.

Waarom stranden relaties met sommige sterrenbeelden?

Omdat sommige sterrenbeelden compatibel zijn met elkaar en andere niet. Sommige sterrenbeelden zijn ook meer dominant dan andere, wat kan leiden tot ruzies en onenigheid.

5 sterrenbeelden die wél echt geschikt zijn voor een langdurige relatie:

  1. De Steenbok (22 december t/m 20 januari): heeft maar één doel: iemand vinden met wie hij/zij zich kan settelen. Steenbokken zijn sociaal, warm en open. Ze hebben dan ook echt behoefte aan diepe connecties en goede gesprekken met iemand. 
  2. De Kreeft (22 juni t/m 21 juli): is een gevoelig, emotioneel en liefdevol wezen, dat zijn/haar energie niet zal verspillen aan een relatie die geen toekomst heeft. 
  3. De Stier (21 april t/m 21 mei): is koppig en houdt niet van verandering, zo ook niet in relaties. Dat maakt dat hij/zij erg stabiel is in relaties en er alles voor zal doen om deze te behouden. Naast de standvastigheid, is de Stier ook een ware romanticus die maar wat graag zijn/haar liefde uit naar de ander. 
  4. De Weegschaal (24 september t/m 23 oktober): heeft de neiging om verliefd te worden op het idee verliefd te zijn. Ze hebben een natuurlijk gevoel voor charme en zijn behoorlijk flirterig, waardoor ze de spanning in een lange relatie goed vast kunnen houden. 
  5. De Schorpioen (24 oktober t/m 22 november): is daarentegen niet actief op zoek naar een relatie, maar weet precies wat-ie wil. Zodra hij/zij zich eenmaal aan iemand bindt is het menens. De Schorpioen is dan ook bereid om alles te laten varen voor de liefde en de relatie zo lang mogelijk te behouden.

12 interessante weetjes over sterrenbeelden

1. Opvallende eigenschappen sterrenbeeld

Alle eigenschappen komen bij alle mensen (sterrenbeelden) voor op een schaal van 0 tot 100. Sommige sterrenbeelden hebben een eigenschap in hoge mate en sommige in lage mate. Zo ontstaat het verschil in karakter per persoon en per sterrenbeeld. 

2. Met wie moet Ram een relatie en met wie juist niet? 

Ram voelt zich wel aangetrokken tot de stabiele en betrouwbare stier. Stier heeft heel wat eigenschappen die bij een Ram ontbreken, zoals geduldig, rustgevend, degelijk, huiselijk en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Rammen kunnen beter geen relatie beginnen met Vissen of Kreeft. Vissen zijn namelijk hoog gevoelig, en het impulsieve karakter van Rammen kan uitdagend voor ze zijn. Kreeften kunnen snel beledigd raken door de eerlijkheid van Rammen.

3. Waarom en waarover hebben Stier en Leeuw ruzie?

Leeuwen hebben veel aandacht en bevestiging nodig, Stieren zullen dit nooit geven. Stieren willen daarnaast graag controle hebben over de relatie, terwijl Leeuwen graag hun zin krijgen. Vroeg of laatst botst dat.

4. Tweelingen is een feestbeest, houdt van flirten

Is een trouwe Tweelingen zeldzaam? Tweelingen is charmant, geestig, energiek, inventief, slim, veelzijdig en een meester in gevatte opmerkingen. De behoefte aan verandering is groot, saaiheid is de grootste vijand. Een Tweelingen voelt zich op z’n best bij opwinding en gezonde spanning, is ongrijpbaar en vermijdt confrontaties.

5. Aan welke sterrenbeelden moet een Kreeft nooit zijn of haar telefoonnummer geven?

Kreeften hebben geen match met Watermannen. Ze zijn beide erg begaan met het verzorgen van anderen, maar wanneer ze een relatie met elkaar zouden beginnen, werken ze elkaar tegen. Ze zullen zich altijd op een 2e plek gezet voelen.

6. Hoe is sterrenbeeld Leeuw in bed?

Het seksleven van elke Leeuw is een avontuur, leuk en zeer energiek. Dit is iemand die een duidelijk begrip heeft van de grenzen tussen seks en liefde, maar misschien niet begrijpt hoe belangrijk intimiteit en emotionele connectie is voor de kwaliteit van hun seksleven.

7. Houdt Maagd van spontaan daten?

Een Maagd vindt het niet nodig alles over zichzelf te vertellen. De  Maagd (vrouwelijke) houdt niet van spontane of mysterieuze dates.

8. Hoe is Boogschutter als ex?

Een Boogschutter heeft een hekel om in het verleden te blijven hangen. Zodra een relatie uit is, en daarmee uit beeld, verwijder je hem of haar ook zo snel mogelijk uit je gebroken hart. De relatie is over en daarom is het tijd om door te gaan én iets te veranderen in het leven.

9. Wat is het mooiste sterrenbeeld?

Vrouwen met Vissen als sterrenbeeld zijn namelijk het knapst, volgens expert astrologen. In de ogen van een vrouw met Vissen als sterrenbeeld kijken is levensgevaarlijk: je zal haar verleidelijke allure niet kunnen weerstaan!

10. Steenbok is je beste vriend

Een Steenbok is altijd eerlijk en integer. Ze zijn begripvol, heel positief over anderen en voelen een grote verantwoordelijkheid tegenover hun vrienden. Als je eenmaal bevriend bent met een steenbok kun je altijd op ze aan en laten ze je niet snel vallen!

11. Hoeveel dieren in sterrenbeelden?

De 12 sterrenbeelden spelen aan de sterrenhemel een heel bijzondere rol. Ze worden ook wel dierenriem of zonneriem genoemd. Dit omdat deze kenmerken niet alleen gelden voor een bepaald sterrenbeeld, maar ook kunnen bepaalde tekens in bepaalde ‘Huizen’ staan. In principe heeft iedereen dus kenmerken van de 12 verschillende sterrenbeelden in zijn horoscoop (in verschillende huizen) staan. Iedereen heeft er wel eens van gehoord: Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen. 

12. Wat is het moeilijkste sterrenbeeld?

Watermannen – mensen die geboren zijn tussen 21 januari en 19 februari – blijken door hun argumentatieve en koppige karakter eruit te springen. “Watermannen worden beschouwd als het moeilijkste sterrenbeeld om mee samen te leven, omdat ze het minst snel opgeven bij een meningsverschil.”

Herkenbaar? Of juist niet? Het zijn maar weetjes, geen feiten! 

Meer over: