Ga naar de inhoud

Koning en koningin op staatsbezoek in België

Staatsbezoek aan België

Koningin Máxima en koning Willem-Alexander zijn uitgenodigd door Zijne Majesteit de Koning der Belgen om een officieel staatsbezoek aan België te brengen. Dit bijzondere bezoek vindt plaats van dinsdag 20 juni tot en met donderdag 22 juni 2023.

Het bezoek moet de banden aanhalen en verder verdiepen. Naast het koninklijk paar zijn ook Nederlandse ministers aanwezig bij de diverse programmaonderdelen.

Nederland en België zetten zich in voor veilige en schone toekomst

De tekst gaat verder onder de afbeelding >>

Tijdens de 1e en de 3e dag van het staatsbezoek wordt het koninklijk paar begeleid door minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken en minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op de 2e dag is minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking bij het bezoek aanwezig.

Verschillende programmaonderdelen

Daarnaast zijn bij de verschillende programmaonderdelen ook minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat, minister Ollongren van Defensie, minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat aanwezig.

Bevestiging van de uitstekende band tussen de buurlanden

Dit staatsbezoek bevestigt de uitstekende band tussen de buurlanden. Ze zijn op historisch, maatschappelijk en economisch vlak nauw met elkaar verbonden. Tijdens het bezoek komen ook belangrijke gemeenschappelijke onderwerpen aan bod. Het verbeteren van de sociale en fysieke leefbaarheid. Het aanpakken van klimaatverandering. Het behoud en de bevordering van een veilige samenleving. En het streven naar een duurzame toekomst, waar groene en betaalbare energie centraal staan. 

Verdere verdieping van samenwerking

Het staatsbezoek aan koningin Mathilde en koning Filip draagt bij aan de verdere verdieping van de intensieve samenwerking tussen Nederland en België, waarbij beide landen zich inzetten voor een veilige, schone en duurzame toekomst.

De tekst gaat verder onder de afbeelding >>

Wil je het volledige programma inzien van de aankomst op station Brussel-Zuid tot en met de ontmoeting met de Nederlands gemeenschap in België? kijk dan hier.

Bron: Rijksoverheid

Meer over: