Ga naar de inhoud

Spaans koningspaar nodigt EU leiders uit

aan tafel

Als Europese leiders in je land te gast zijn voor een EU-top dan nodig je ze uit voor een etentje. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje bleven daarin niet achter.

Ook Mark Rutte aanwezig

Ze lieten in het Alhambra Paleis in Granada de tafel dekken om de verschillende wereldleiders eens culinair te verwennen. Ook demissionair premier Mark Rutte was aanwezig bij het diner. Hij gaf aan op Instagram dat hij de uitnodiging erg waardeerde en dat dit een mooie gelegenheid is om met een brede groep Europese landen van gedachten te wisselen over onderwerpen die ons allemaal aangaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de oorlog in Oekraïne, migratie, de energietransitie en klimaatverandering.

Het Spaanse koningspaar schudde alle aanwezigen voor binnenkomst persoonlijk de hand en maakte een kort praatje  De EU-leiding kreeg een exquis diner voorgeschoteld van de befaamde Spaanse chef-kok Paco Morales. Hij beschikt over 2 Michelin-sterren.

Tekst gaat onder de foto verder >>

Pleidooi voor diversiteit in Europa

Koning Felipe hield een toespraak. Hij sprak de hoop uit dat de EU leiders zich zouden laten inspireren door de ‘geest van Granada’ en hield een pleidooi voor diversiteit in Europa. Daaruit valt volgens hem voordeel te halen. Tijdens de top werd gesproken over migratie en uitbreiding van de EU.

Meer over: