Ga naar de inhoud

Sjoerd van Ramshorst nieuwe quizmaster Met Het Mes Op Tafel

Quizmaster

Studio Sportpresentator Sjoerd van Ramshorst volgt Herman van der Zandt op als quizmaster van het  populaire spelprogramma Met Het Mes Op Tafel. Van Ramshorst noemt het een grote eer. ‘Voor mij is Met Het Mes Op Tafel al jaren de leukste quiz van de Nederlandse televisie.’ 

Het programma behoort al jaren tot 1 van de populairste televisiequizzen van Nederland. Elke aflevering wordt bekeken door zo’n 800.000 á 900.000 mensen. Begonnen als programma van de NPS (nu NTR) wordt het sinds 2010 uitgezonden door Omroep Max op NPO2.


Nadat Joost Prinsen (81), medebedenker van de quiz, in 2015 vanwege ziekte afscheid nam, droeg hij het stokje over aan Herman van der Zandt (49).

Tekst gaat onder de foto verder >>

Geknipt voor quizmaster De Slimste Mens

Van der Zandt gaat aan de slag bij de Kro-Ncrv. Hij volgt Philip Freriks op als presentator van de kennisquiz De Slimste Mens. Freriks neemt afscheid na de winterafleveringen van 2024/2025. Dan heeft hij zijn 25ste seizoen als quizmaster erop zitten en is hij 80 geworden.

Freriks is blij met Van der Zandt als opvolger. “Ik heb hem door de jaren heen gevolgd, ken hem van het NOS Journaal en het Het Mes Op Tafel. Dat doet hij hartstikke goed. Een leuke man. Hij is geknipt voor De Slimste Mens.”

Bronnen: NOS, Telegraaf.

Meer over: