Ga naar de inhoud

Silvio Berlusconi (86), oud-premier van Italië, overleden: ‘Geen bunga-bunga feesten meer’

Berlusconi overleden sex feesten

De spraakmakende Italiaanse oud-premier en mediamagnaat Silvio Berlusconi is op 86-jarige leeftijd overleden, zoals gemeld door de Italiaanse media. Hij is overleden in het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan, waar hij afgelopen vrijdag werd opgenomen.

Vriend en vijand van politiek en media had kanker

De tekst gaat door onder de afbeelding >>

Berlusconi kampte al jarenlang met een zwakke gezondheid en werd herhaaldelijk in het ziekenhuis opgenomen. Afgelopen mei werd de ex-premier opgenomen met een longontsteking. Al eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat hij leed aan de bloedkanker leukemie.

Silvio Berlusconi heeft gedurende 3 ambtstermijnen gediend als premier van Italië en bleef tot op hoge leeftijd een belangrijke politieke stempel drukken. Tot aan zijn  overlijden was hij lid van de senaat, voor zijn partij Forza Italia, die deel uitmaakt van de coalitie onder Meloni. Hij was jarenlang eigenaar van AC Milan, de nationale televisiestations, pers en tijdschriften.

De Ophef rondom Silvio Berlusconi

Gedurende zijn politieke carrière veroorzaakte Berlusconi veel opschudding: hij deed opruiende uitspraken en leefde een excessieve levensstijl. Hij was niet vies van seksfeesten. De hele wereld maakte dan ook via hem kennis met de term: bunga-bunga. Voor wie dat nog niet weet: dat zijn seksfeesten, ofwel orgies. Deze feesten werden gehouden tijdens zijn premierschap en kwamen in 2010 aan het licht via de media.

Rechtszaken en beschuldigingen aan het adres van Berlusconi

De oude rokkenjager werd ook beschuldigd van seks met een minderjarige, maar werd hiervoor vrijgesproken. Voor de bunga-bunga feesten moest Berclusconi ook voor de rechter komen. Door fouten die in de procedure stonden werd hij ook voor dit delict niet veroordeeld.

We weten eigenlijk niet of hij ook connecties heeft gehad met de Amerikaanse miljonair Jeffrey Epstein. En of Berlusconi met diens privévliegtuig (de Lolita Express) of zijn eigen privéjet ooit ook op Great Saint James is geweest.

De Italianen verliezen met Berlusconi een vriend én een vijand

Bronnen: NOS, AD Nieuws, Bloomberg.

Meer over: